El jove creador d’una APP que detecta tumors cancerosos, guardonat amb el Premi Amposta 2018

L’estudiant de Bioquímica ampostí Eric Matamoros ha creat una aplicació per a dispositius mòbils que permet detectar i classificar tumors cancerosos

L'ampostí Eric Matamoros estudia Bioquímica.
L'ampostí Eric Matamoros estudia Bioquímica. | Cedida
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 18:25h
El jove ampostí Eric Matamoros guanya el Premi Amposta 2018, un reconeixement atorgat pels mitjans de comunicació amb presència a la ciutat que té com a finalitat premiar a les persones o entitats que han destacat durant l’any anterior.

Matamoros estudia Bioquímica i és el creador del TBM Classifier, una aplicació que permet detectar càncer de pell en estats prematurs. Amb només 19 anys, el jove ampostí ha guanyat el primer premi del certamen Connected Campus Idea Competition (CCIC) organitzat per Huawei. Un guardó que va permetre a Matamoros viatjar a la Xina per desenvolupar, amb el suport de la multinacional, l’aplicació mòbil BioAI per detectar diferents tipus de càncer.

Durant la seua etapa a la secundària, Matamoros ja va rebre la beca Joves i Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera i un reconeixement de la Universitat de Saint Louis per un altre projecte sobre l’ADN amb el qual estava treballant.

L’accèssit del Premi Amposta és per al Delta Chamber Music Festival, un esdeveniment de referència de la música de Cambra que reuneix als millors artistes internacionals a Amposta. L’any passat, un dels tres concerts del certamen va ser retransmès per la Unió Europea de Radiodifusió (UER) de la mà de Catalunya Música.

Nit dels Mitjans
L’acte d’entrega de premis serà el 5 d’abril a l'Auditori Municipal. Amb motiu dels 30 anys dels Premis Amposta es realitzarà una gala d’homenatge a totes les persones que han rebut el reconeixent al llarg d’aquests anys.

El Premi Amposta reconeix a les persones i entitats que durant l’any anterior han treballat per tindre una projecció destacada tant en l’àmbit nacional com internacional.