Massiva manifestació a Tortosa pels drets de les dones i per una igualtat real

La reivindicació feminista ha omplert els carrers de la ciutat, amb més de 3.000 persones

Manifestació feminista, este divendres a Tortosa.
Manifestació feminista, este divendres a Tortosa. | Vaga Feminista TE
Redacció
08 de març del 2019
Actualitzat a les 21:26h
Tortosa ha estat esta tarda el punt central a les Terres de l’Ebre de les mobilitzacions per reivindicar la igualtat real i efectiva entres homes i dones en tots els àmbits de la societat, en el marc del Dia Internacional de la Dona i de la vaga general convocada per a este 8 de març. El color lila ha omplert els carrers de la ciutat, per on han circulat més de 3.000 persones, que inicialment s’havien concentrat a la plaça de Barcelona.

El moviment feminista ha exhibit la seua força per reclamar mesures per a que les seues reivindicacions tinguen efectes reals, més enllà dels simbolismes. Les participants, majoritàriament dones, han llençat consignes contra la desigualtat i el patriarcat, i han exhibit multitud de cartolines lila amb reivindicacions de caire laboral o social, criticant la discriminació per raó de sexe o denunciant les agressions sexuals i les morts per violència de gènere que patixen les dones. La massiva manifestació ha acabat amb una haka feminista.
 
Al llarg del dia, les accions reivindicatives s’han repetit a molts muncipis ebrencs en esta jornada de vaga feminista, que s’ha dixat notar en alguns sectors especialmente, com l’ensenyament. La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha xifrat en un 82% els estudiants que han seguit la vaga general convocada amb motiu del 8-M a les diferents facultats de la institució. En concret, el major seguiment ha estat al campus Catalunya, a Tarragona; a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca; a la seu Baix Penedès, al Vendrell, i al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.
 

Les participants han exhibit cartolines amb missatges reivindicatius. Foto: Vaga Feminista TE

 

Les manifestants han omplert de lila els carrers de Tortosa. Foto: Ustec