La Ribera d'Ebre serà una de les seus de les activitats prèvies del Mobile World Congress

La comarca ebrenca serà un exemple de societat digital en l'entorn rural a la Mobile Week

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb el conseller Puigneró i la resta de representants de la MWeek.
La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb el conseller Puigneró i la resta de representants de la MWeek. | Cedida
Redacció
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:39h
La Ribera d'Ebre és una de sis comarques catalanes escollides per acollir, del 18 al 23 de febrer, la Mobile Week 2019. Una setmana plena d'activitats que s'organitzen de forma paral·lela al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona.

Juntament amb Girona, Lleida, Reus i Igualada, la comarca de la Ribera d'Ebre serà la primera comarca rural que prendrà part de la Mobile Week. Així, tots els seus habitants tindran l'oportunitat de debatre entorn el desenvolupament tecnològic i els avenços i reptes de la societat digital amb artistes, científics, filòsofs, emprenedors, professionals i enginyers. La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, va afirmar durant la presentació de l'acte que la Ribera d'Ebre "no hem estat escollits seu de la Mobile Week per casualitat, sinó que és fruit de la feina feta durant molts anys a la comarca".

L'objectiu de la Mobile Week és estendre el coneixement i la tecnologia digital més enllà de la capital catalana. Fins ara la Mobile Week se celebrava a Barcelona ciutat, però la Generalitat ha volgut aquest any apropar aquesta cita a tot el país.

La Ribera, primera comarca rural a la MWC
Carim, també va destacar en una taula rodona que la comarca riberenca ha estat "pionera en emprenedoria digital i en la creació d'un espai de coworking rural, a l'únic poble de la comarca on hi ha fibra òptica, a partir del qual hem promogut la xarxa de Cowocat Rural a tot el territori rural català, també amb Espanya i amb Europa, on formen part del projecte CoLabora amb altres territoris rurals de sis països de la Unió Europea".

La presidenta del Consell va defensar les TIC com a oportunitat que representen per afrontar el gran repte que té avui el món rural: frenar el despoblament rural. "La tecnologia escurça distàncies, i als nostres pobles tenim bons serveis i qualitat de vida. Al primer espai de coworking rural a hores d'ara ja tenim una vintena de coworkers. L'objectiu és captar i retenir talent jove als nostres pobles, i la tecnologia és un factor determinant".

Durant la setmana del MWC s'obrirà un nou espai d'emprenedoria digital a la comarca, el CoEbreLab, com a incubadora de projectes que innovaran al voltant i gràcies també a la tecnologia.

Fa 16 anys, la Ribera d'Ebre va ser comarca pilot en la creació en zona rural del Telecentre, una eina bàsica per dinamitzar les TIC i apropar-les a la ciutadania i les empreses de tots els pobles de la Ribera.