Patrimoni

L'Ajuntament d'Ulldecona estudia comprar l'edifici històric de la Cooperativa Agrícola

L'immoble data de l'any 1957 i està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local

Edifici de la Cooperativa Agrícola d'Ulldecona, situada al carrer Major del municipi. | Cedida
per Redacció, Ulldecona | 23 de gener de 2019 a les 17:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Ulldecona s'ha reunit amb els representants de la Cooperativa Agrícola del municipi per estudiar la possible adquisició de l'antic edifici, situat al número 175 del carrer Major. Durant la trobada, on a més de les parts interessades també van acudir representants de la Generalitat, es van barallar diverses opcions i procediments a seguir en cas que s'acabe materialitzant la compra de l'edifici per part de l'Ajuntament. L'immoble es va acabar de construir l'any 1957, està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local.

Segons l'alcaldessa, Núria Ventura, la voluntat del govern municipal per a l'edifici és poder ubicar-hi a mig termini l'Escola Municipal de Música, actualment repartida per diverses dependències municipals i amb dades creixents tant d'inscripció d'alumnes com de professorat contractat. Per la seua banda, la Cooperativa Agrícola d'Ulldecona traslladaria les dependències actuals a altres espais que ja són de la seua propietat, sense haver de fer cap nova adquisició.


L'entitat va signar el 2014 una operació de finançament de 530.000 euros, avalada en un 75% per la Generalitat, mentre que el 25% restant es va garantir mitjançant la pignoració d'un dipòsit de 132.500 euros a l'entitat financera, materialitzat amb l'ampliació voluntària que van realitzar els socis cooperativistes. Això els va permetre retornar els dipòsits de la secció de crèdit, després del seu tancament aquell mateix any, i eliminar l'endeutament de la Cooperativa.

 

Participació