Arriba la primera nevada destacada de l'any al Port

Les precipitacions aniran a més i poden arribar, de manera més feble, a punt de la Catalunya interior

Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:37h
Nevada al Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu
Nevada al Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu | Ramon Baylina / Meteopallars



Les previsions s'han complert i la primera nevada important de l'any al Port ja és un fet. Tan és així, que per accedir al Mascar i Caro cal portar cadenes. Les nevades, que van arrencar ahir a la tarda tornen a deixar imatges de postal a casa nostra. La neu també ha tenyit de blanc el paisatge de Fredes i tots els punts més als del massís del Port. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, els gruixos de neu se situen al voltant dels 3 cm.




El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activat un avís per risc de neu per l'acumulació de 20 centímetres per sobre dels 700 metres, però amb poca probabilitat que afecte les Terres El nivell de risc és molt alt a la Val d'Aran, alt als Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès i moderat en altres comarques com la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Berguedà, Solsonès, l'Anoia, la Segarra, l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.
 

Accès a Caro, calen cadenes. Foto: Agents Rurals



La nevada deixarà gruixos molt importants a la cara nord del Pirineu –Val d'Aran i nord del Pallars Sobirà- i notables a la cara sud. A més, podrà arribar de manera més testimonial al Prepirineu i punts de la Catalunya interior. La nevada més important des de l'inici de l'any ja està provocant problemes a les carreteres principals de la serralada com la N-260, la C-13 i la C-28.
 

Avís per neu del Servei Meteorològic de Catalunya. Foto: SMC


A l'extrem nord del Pirineu nevarà a totes les cotes, i a la resta del territori la cota de neu se situarà al voltant dels 600 metres, i puntualment per sota. A mesura que avanci la jornada anirà guanyant terreny el vent –el Servei Meteorològic també ha emès un avís de risc-.

- Consulta aquí totes les incidències viàries per la nevada