L'alcaldessa d'Ulldecona exigeix que Interior dote el parc de bombers amb efectius i material

La petició arriba després que el parc hagués de tancar dissabte | El parc d'Ascó tanca este dilluns per les mateixes raons, mentre que els Parcs de Tortosa i Amposta han denunciat que treballen amb un nombre d'efectius sota el mínim legal

per Redacció, Ulldecona | 17 de desembre de 2018 a les 09:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, ha exigit este diumenge al Departament d'Interior que dote el parc de bombers del municipi amb els recursos humans i materials necessaris per assegurar que hi puguen treballar amb garanties. La demanda arriba després que el parc d'Ulldecona haja tancat este dissabte per manca d'efectius. La batllessa reclama "un servei digne" i diu que "no pot ser que depenguen d'altres parcs".

Per Ventura, el Departament tracta les instal·lacions del cos a Ulldecona com un "parc de segona". A més, ha subratllat que "no té els mateixos mitjans que la resta de parcs del país". L'alcaldessa ha recordat que per a tota la comarca del Montsià només tenen l'equipament d'Amposta i el d'Ulldecona i este darrer dóna servei a entre 20.000 i 25.000 habitants. 


"Estem parlant de moltes persones i un territori gran, si passar alguna cosa, què?", es pregunta la batllessa. Per això, demana "solucions" i que es garanteixin unes condicions "adequades".

A banda del cas d'Ulldecona, els parcs de Tarragona, Reus, Cambrils i Valls han estat sota mínims este diumenge, segons han confirmat a l'ACN fonts d'Interior, amb un bomber menys en cada parc. Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta van denunciar públicament que continuen prestant el servei amb un nombre d'efectius per sota del requeriment mínim legal. En el cas de Tortosa, treballen amb dos funcionaris menys dels que estableix la normativa, mentre que el d'Amposta ho fa amb un menys.


A això, cal afegir el cas del parc de bombers d'Ascó. Per segona vegada en una setmana, avui dilluns el parc de bombers d’Ascó estarà tancat per les mateixes circumtàncies, deixant sense cobertura d’emergències el sector de la Ribera d’Ebre nord i sud del Segrià, que inclou instal·lacions com les de la Central Nuclear d’Ascó i la química de Flix, entre d’altres. Este parc de bombers també dona cobertura a poblacions amb vies de comunicació comarcals que dificulten una ràpida intervenció com més lluny s’ubiquen les dotacions. Dijous ja va haver de tancar també per manca de personal. 

 

Participació