Deltebre destinarà part del seu superàvit al Complex Esportiu i a la renovació de l'enllumenat amb LED

Tot plegat amb un pressupost aproximat de 200.000 euros, del total dels 1.159.554€ de superàvit

El ple de Deltebre d'este dimarts.
El ple de Deltebre d'este dimarts. | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:25h
L’Ajuntament de Deltebre va tancar l’exercici 2017 amb un superàvit d’1.159.554€. D'este més d’un milió d’euros, al voltant de 200.000€ es destinaran a reforçar les obres d’adequació del complex esportiu municipal i també a iniciar el canvi d’enllumenat a LED en diferents trams dels municipi. L’import restant, es destinarà a adjudicacions finançades amb fons propis.

Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, estes xifres de superàvit “posen novament de manifest l’acurada gestió econòmica que es realitza a l’Ajuntament de Deltebre, que a hores d’ara també presenta el deute més baix de la seua història”. La proposta de distribució del superàvit ha estat aprovada amb els vots favorables del PDeCAT i amb l’abstenció de CE-Socialistes per Deltebre, ERC i el PP, i el vot contrari de la CUP.

La portaveu del grup d’ERC, Vanessa Callau, ha explicat la seua abstenció atenent que “discrepen amb la gestió que realitza el govern municipal però les inversions són beneficioses per al municipi”. Per la seua banda, la representant de la CUP, Dayana Santiago, ha posat de manifest que el superàvit hauria d’haver estat destinat a reduir encara més l’endeutament municipal.

El plenari del mes de desembre també ha servit per aprovar les bases de subvencions al conjunt del teixit associatiu, com també les diferents bases que l’Ajuntament de Deltebre ha posat en funcionament des de l’arribada de l’actual govern municipal: bases d’ajuts als tributs locals, bases d’ajuts d’urgència social, incentius a la dinamització econòmica i també les bases per al patrocini publicitari de Deltebre.

El plenari també ha aprovat la segona modificació de crèdit d'este 2018, que ha de servir per finalitzar diferents accions engegades pel govern municipal. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT i ERC, l’abstenció de CE- Socialistes i PP i el vot contrari de la CUP.