Dos estudiants ebrencs reben el Premi Extraordinari de Batxillerat

Els premis són un reconeixement oficial de l’excel·lència en els estudis del curs 2017- 2018

Guillem Mayor, un dels premiats, juntament amb companys seus de l'Institut Mare de Déu de la Candelera.
Guillem Mayor, un dels premiats, juntament amb companys seus de l'Institut Mare de Déu de la Candelera. | Cedida
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:08h
Dos estudiants de les Terres de l’Ebre han assistit esta tarde a la recepció dels Premis Extraordinaris de Batxillerat que atorga el departament d’Ensenyament de la Generalitat. Els joves, Clàudia Soriano i Guillem Mayor, són estudiants del Col·legi Sagrada Família de Tortosa i de l’Institut Mare de Déu de la Candelera de l’Ametlla de Mar, respectivament.

Un total de 44 alumnes catalans han rebut el premi, el que suposarà que quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada a un centre de recerca de referència. A més, també poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat espanyol.

Per accedir als Premis de Batxillerat, els alumnes havien d’haver cursat i superat els dos cursos amb una qualificació mitjana igual o superior a 8,75. Posteriorment, estos alumnes van haver de passar unes proves, que es van realitzar el passat 26 de juny. Les proves consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una és la redacció del comentari de text literari i l'altra la redacció del comentari d'un text històric. El segon exercici també té de dues parts, una en què s'ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l'alumne i l'altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuen sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts. En l’edició d’enguany s’hi van presentar un total de 654 alumnes  per a les tres modalitats del concurs: la d’humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d’arts.

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat són un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya.