salut

La Diputació aporta 45.000 euros per a la detecció precoç del càncer de còlon i recte

L'any passat es van realitzar proves preventives a 23.160 persones

per Redacció , 23 d'agost de 2018 a les 10:30 |
La Diputació de Tarragona | Diputació de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona col·labora un any més amb el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte impulsat per la Fundació Lliga per a la investigació i prevenció del càncer (FUNCA). Enguany la institució supramunicipal aporta un ajut econòmic de 45.000 euros a la fundació amb l'objectiu de donar suport als programes sanitaris preventius que du a terme a través de la Oficina Tècnica de Cribatge del Programa de Còlon i Recte.

Per primer any, el programa de prevenció, també es realitzarà a la comarca del Baix Penedès, estenent-se així a tota la demarcació de Tarragona.


Les proves de prevenció s'adrecen a tota la població que es considera de risc mitjà, és a dir homes i dones de 50 a 69 anys que no tinguen antecedents personals i familiars de càncer de còlon, recte, ni altres malalties que impliquen un risc més elevat de patir càncer de còlon i recte. L'any passat es van realitzar proves a 23.160 persones del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, a través d'este programa.

Què la FUNCA?

La FUNCA és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu portar a terme activitats relacionades amb la investigació, els sistemes d'informació, la prevenció i el control del càncer i donar suport a la gestió de serveis relacionats amb l'oncologia a les regions sanitàries Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. La Diputació de Tarragona col·labora amb el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte de la FUNCA des de l'any 2015.


 

 

Participació