política municipal

El PP d'Ulldecona exigix la retirada d’estelades i llaços grocs dels edificis municipals i dels espais públics

El grup municipal popular ha presentat una moció per ser debatuda en el proper ple

Façana de l'ajuntament d'Ulldecona. | Google maps
per Redacció, Ulldecona | 14 d'agost de 2018 a les 18:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Ulldecona ha presentat una moció per ser entrada en el proper ple municipal en la qual demana a l’alcaldessa Núria Ventura que procedisca “a la immediata retirada d’estelades i altres signes partidistes –com llaços grocs- dels edificis municipals i dels espais públics comuns on hagin estat col·locats per la Corporació o per tercers sense la deguda autorització formal”.

Els dos regidors populars, Isabel sales i Juan José Sanz, signen l’escrit presentat a l’ajuntament aquest dilluns, en el que apel·len a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que “estableix que hissar estelades en espais públics o edificis oficials suposa privatitzar aquests espais d’ús comú, amb un element partidista que vulnera els principis d’objectivitat i neutralitat institucional que obliguen a les corporacions locals”, exposen.


Afegixen en el text de la moció que “com diu la sentencia del TSJC en els seus fonaments jurídics, l’estelada és un element que no té reconeixement legal vàlid com a símbol d’una administració i el seu ús és partidista, perquè a més de no ser oficial només representa a una part de la ciutadania”.

És per això que s’adrecen a Ventura per reclamar-li que “com màxim responsable d’aquesta Corporació teniu el deure de subjecció a la legalitat vigent configurada per les vies democràtiques que específicament habiliten la Constitució i les lleis que la desenvolupen”. Així, exigixen la retirada d’estelades i “altres signes partidistes”, “en obligat compliment de les de les sentències dictades en l’àmbit contenciós administratiu.


Probablement el proper ple municipal a Ulldecona se celebrarà el primer dilluns de setembre.

 

Participació