L'onada de calor culmina després de dies extrems

A partir d'este dimarts a la tarda s'esperen bandes de núvols que entraran per ponent i que poden portar ruixats i tempestes, així com un moderat descens de les temperatures

Calor extrema a Catalunya.
Calor extrema a Catalunya. | Anna Ferràs
Redacció
07 d'agost del 2018
Actualitzat a les 11:38h
Els termòmetres han arribat estos últims dies als seus màxims. Amb temperatures que han superat els 42 graus este passat cap de setmana en determinats de les Terres de l'Ebre i nits de xafogor intensa, l'onada de calor ja comença a culminar.

De la forta xafogor d'este dilluns s'enceta un dimarts més enterbolit i este lleuger descens continuarà durant dimecres. Fins al migdia, el cel estarà serè o poc ennuvolat arreu del país, tot i que al migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya, sobretot al Pirineu i Prepirineu. Durant la tarda s'esperen bandes de núvols que entraran per ponent i que poden portar ruixats i tempestes, localment amb pedra o calamarsa.
 
Amb les pluges, doncs, finalitzarà un dels episodis de calor més intensa d'este estiu. A partir de dimecres els ruixats s'esperen a qualsevol punt del terrotiri, sobretot al litoral i prelitoral i quadrant nord-oest, tot i que seran d'intensitat baixa o moderada. De manera gradual, les temperatures també disminuiran, situant-se entre els 28 i 33ºC al Pirineu i litoral, i entre els 31 i 36ºC a la resta.

Consells per afrontar la calor

Protecció Civil aconsella, davant l'episodi de calor i temperatures extremes, hidratar-se sovint, evitar el carrer en les hores de màxima insolació i fer esport en les hores de menys calor, ja sigui a primera hora del matí o al vespre. A més, per als col·lectius més vulnerables com persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran, cal que s'hidratin sovint, encara que no tinguen sensació de set, i en cas de familiars o veïns que viuen sols visitar-los i assegurar-se que s'hidraten.

D'altra banda, en cas de no disposar de ventilador o aire condicionat, Protecció Civil aconsella passar almenys un parell d'hores en indrets climatitzats com un centre comercial o una biblioteca.