agricultura

El Govern aprova destinar més de 752.000 euros a les entitats que col·laboren en el control del caragol maçana

Del total de les subvencions, 428.714 euros aniran a càrrec del Departament d’Agricultura i els 323.416 restants, dels fons FEADER

per Redacció , Barcelona, 31 de juliol de 2018 a les 16:48 |
Un arrossaire mostra diversos exemplars que ha plegat al seu camp, en una imatge d'arxiu. | S.B.
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha aprovat este dimarts concedir per tercer any consecutiu subvencions directes a les entitats que des del 2015 formen part d’un grup seleccionat que dona suport al control i l’erradicació del caragol maçana i a la millora de la diversitat al delta de l’Ebre. En total s’hi destinaran 752.130 euros, dels quals 428.714 aniran a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i els 323.416 restants, a càrrec dels fons FEADER. El 2009 es va detectar per primera vegada la presència del caragol maçana al delta de l’Ebre i s'ha intentat trobar mètodes i pràctiques per frenar la seua evolució i aturar la plaga.

Amb l’experiència d’estos anys d’implementació d’un pla de lluita s’ha demostrat que per aconseguir una major eficàcia és necessari definir un projecte conjunt consensuat amb els principals actors del territori. D’acord amb el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, l'execució del projecte mediambiental de lluita contra esta espècie invasora es duu a terme mitjançant un grup ad hoc constituït per les comunitats de regants del delta de l'Ebre, agrupacions de productors del delta de l'Ebre, organitzacions ambientalistes, administracions públiques i centres de recerca. El procés selectiu d’este grup es va publicar al DOGC número 7051, de 3.2.2016. 

 

Participació