Miravet commemora els 80 anys de l'inici de la Batalla de l'Ebre

Una recreació de la batalla és el tret de sortida de les commemoracions

El bàndol republicà en la recreació de Miravet.
El bàndol republicà en la recreació de Miravet. | ACN
Redacció
07 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:43h
Miravet ha donat el tret de sortida este dissabte als actes de commemoració dels 80 anys de l’inici de la Batalla de l’Ebre. El poble ha gaudit d'una recreació històrica que ha escenificat l’atac de les tropes republicanes per recuperar la població ocupada per part del bàndol 'nacional'.

Una reivindicació en l'acte ha estat per part de l'alcalde del municipi, Toni Borrell, que ha instat a treballar per recuperar les fosses comunes i les restes dels familiars enterrats. "Hem d'evitar la política de façana", ha apuntat.

Per altra banda, el president de l'Associació Lo Riu, Alex Sambró, ha recordat que "és important recuperar la memòria històrica i malgrat que ho fan armes i trets no volen enaltir la violència sinó donar-ho a conèixer al públic per tal que no es produïsca mai més".
 

El bàndol nacional en la recreació de Miravet Foto: ACN



Borrell ha emplaçat a treballar per donar resposta als familiars que encara busquen els desapareguts de la guerra enterrats en les fosses comunes. “No és fàcil però hem de treballar per evitar la política de façana", ha assenyalat Borrell.