Les Coves de Benifallet registren xifres rècord de visites esta Setmana Santa

Els visitants a les Coves i al Llagut de Benifallet han incrementat un 36% en aquestes dates respecte la Setmana Santa de l’any passat

Visita a l'interior de la cova Meravelles.
Visita a l'interior de la cova Meravelles. | S. Berbís
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:01h
Les visites a les Coves i el Llagut de Benifallet continuen la tendència a l'alça després que esta Setmana Santa s'hagen assolit xifres històriques amb més de 4.700 visitants. Estes dades superen amb escreix les registrades l'any passat, en que es van rebre 3.500 visitants. Això suposa un increment del 36% respecte el 2017. Este increment s'afegeix al que ja s'ha anat realitzant els darrers anys. L'any passat, el percentatge ja va ser d'un 24% més respecte al 2016 i del 90% en relació al 2015.

En concret, a la Setmana Santa d'enguany 3.664 persones han optat per anar a les Coves, fet que suposa un increment del 40% respecte les visites rebudes durant la Setmana Santa de l'any passat i 1.124 han viatjat amb el Llagut, un 25% més que el 2017. Quant a la procedència, novament són majoria els visitants que arriben de les Terres de l'Ebre i de la resta de Catalunya.

Esta Setmana Santa ha coincidit amb l'inici de la celebració del 50è aniversari de les Coves, que va començar el passat 19 de març, quan es complien 50 anys des que un grup d'espeleòlegs del Club Excursionista de Gracia van descobrir les Coves Meravelles a Benifallet. Els actes de la commemoració dels 50 anys de les Coves s'allargaran els propers mesos i conclouran al setembre durant la Festa Major del poble. En este sentit, els propers 28 i 29 d'abril, coincidint amb la tradicional Festa de les Coves, es faran, respectivament, l'acte de commemoració del 50è aniversari a les Coves, presidit pels espeleòlegs Jesús Griera i Manel Arnau, i al dia següent, un dinar popular a les mateixes Coves.

Cal recordar que les Coves estan ja obertes tots els dies, de les 10 a les 13.30 i de les 16 a les 19.30, fins al 31 d'octubre, mentre que el Llagut Benifallet funciona en cap de setmana, amb quatre sortides, a les 11, les 12.30, les 16.30 i les 18 hores. Benifallet, a més, té habilitat un punt d'informació a l'entrada del poble els caps de setmana. Allí es poden adquirir les entrades del Llagut i també de la combinació Llagut+Coves i rebre informació tant de Benifallet, altres indrets per visitar i la seua àmplia gastronomia , com de la resta de les Terres de l'Ebre i territoris veïns.

Actualment, de les 6 cavitats que formen el conjunt de les coves de Benifallet, dos d'elles són accessibles al públic: La Cova del Dos i La Cova Meravelles. En un futur proper està prevista l'obertura al públic de la Cova de Xafarroques.