Comença un curs de cuina i rebosteria amb pràctiques en empreses de la Ribera d’Ebre

Destinat a persones aturades o en recerca activa de feina

Inauguració del curs, este dilluns, amb una quinzena d'alumnes inscrits.
Inauguració del curs, este dilluns, amb una quinzena d'alumnes inscrits. | Cedida
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 17:34h
Quinze riberencs han començat este dilluns el curs d’ajudant de cuina i rebosteria que organitza el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el programa Ribera d’Ebre Viva, per a persones en recerca activa de feina que estan inscrites al Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de la comarca. Els participants combinaran en este curs classes teòriques amb altres de pràctiques, en les quals entraran en contacte amb el món de la restauració i la pastisseria de la comarca, gràcies a les sessions que els impartiran a la cuina de l’Hostal la Creu i a l’obrador de la Pastisseria Valero. A més tindran la possibilitat de realitzar pràctiques a empreses de la Ribera d’Ebre i obtindran el carnet de manipulador d’aliments, imprescindible per treballar en este sector.

Com els ha dit en la benvinguda la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, “és una bona oportunitat per formar-se i accedir al món laboral”, animant-los a treure profit d’este curs i dels diferents recursos que oferix el Consell Comarcal per a persones en recerca activa de feina. De fet, l’any passat el 41% de les persones que van realitzar esta formació van incorporar-se a un lloc de treball i 3 de cada 4 van poder fer pràctiques en empreses de la comarca, on van conèixer de primera mà la realitat del sector.

A més de la formació especialitzada, el curs també inclou 20 hores d’aprenentatges en competències transversals, on se’ls ensenyarà tècniques de recerca de feina i capacitats, actituds i habilitats que es consideren necessàries per desenvolupar-se amb èxit en un lloc de treball, des de treballar en equip a saber organitzar-se o planificar una tasca, passant per la informàtica, la constància o la creativitat.

Estos ensenyaments se’ls donen durant el curs, però a més com a inscrits en el Dispositiu d’Inserció Laboral de la comarca se’ls hi fa un pla personalitzat a mida, on acompanyant-los i assessorant-los per trobar feina.

Un 43% d’inscrits al Dispositiu troben feina
En els darrers anys són diverses les propostes formatives es venen realitzant dins el Ribera d’Ebre Viva, generalment tres cursos anuals. Així, l’any passat, van ser 169 les persones que van participar en estos cursos per a persones aturades, de les quals 73 van trobar feina després del seu pas pel Dispositiu. Estes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i es decidixen a partir de les necessitats i demandes que exposen els mateixos empresaris de la comarca, ja que l’objectiu és donar resposta al mercat laboral de la Ribera d’Ebre. A més d’aquest curs de cuina i rebosteria, des de febrer també s’està fent un curs d’auxiliar i peó agrícola i, després de l’estiu, en començarà un altre de cuidador/a de persones dependents.