La CUP Ebre demana a ERC que expulse Salvadó i Caparrós si ells no dimiteixen

Assegura que la guerra bruta de l'Estat gravant converses privades "no disculpa" la conversa masclista i racista entre els dos dirigents

Josep Caparrós, Lluís Salvadó i Alfons Montserrat en una foto d'arxiu.
Josep Caparrós, Lluís Salvadó i Alfons Montserrat en una foto d'arxiu. | Cedida
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 10:28h
La CUP de les Terres de l’Ebre s’ha sumat també este divendres a les peticions de dimissió per a l’exsecretari d’Hisenda i diputat del Parlament Lluís Salvador i l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós després que ara fa tot just una setmana Antena 3 fes pública una conversa privada entre els dos càrrecs públics marcadament masclista i de components racistes. I no només això, sinó que demanen a ERC que els expulse del partit si tots dos, per iniciativa pròpia, no dimiteixen.
 
La CUP Ebre denuncia, per una banda, “la campanya bruta de l’Estat contra les organitzacions i partits independentistes del nostre país”. Constata com , una vegada més,  “es filtren converses privades amb total impunitat per la premsa estatal”.
 
No obstant, recalquen que “això no pot disculpar les paraules masclistes i racistes de Lluís Salvador i Josep Caparrós” i afegeixen que estes paraules “no es poden disculpar al·legant que es tractava d’una conversa privada amb un to irònic”. “Què vol dir això? Públicament hem de tenir un missatge no sexista i políticament correcte, però que en la nostra vida privada podem utilitzar un llenguatge sexista, homòfob o racista?”, lamenten.
 
Els cupaires recorden que el feminisme ha guanyat el discurs en l’espai públic, “però les dades demostren que no n’hi ha prou”, ja que les denúncies per assetjament físic o verbal van en augment. “Per això és tan important que no es disculpen els comentaris sexistes i racistes de Salvador i Caparrós”.
 
Per tot plegat, la CUP exigeix que tant Lluís Salvadó com Josep Caparrós dimitisquen dels seus càrrecs. “Però si no ho fan perquè les seues cadires els asseguren unes condicions de vida molt confortables, exigim que ERC de les Terres de l’Ebre els expulsi del partit”, etziben. “El partit republicà no pot sortir el 25N o el 8 de març a fer-se la foto i a totes les rodes de premsa en favor de la igualtat o en contra de la violència de gènere, i després mirar a un altre costat quan els seus càrrec públics denigren a les dones”, reblen.