sanitat

L'Hospital de Jesús estrenarà la nova Unitat d'Assistència Nefrològica a l'estiu

Les obres de construcció del nou equipament avancen en els terminis previstos | La nova unitat millorarà l'atenció als 150 pacients d'hemodiàlisi i als 900 que anualment s'atenen en consultes externes

per Redacció , Tortosa, 17 de gener de 2018 a les 11:50 |
Recreació virtual de l'aspecte que tindran les noves instal·lacions. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les instal·lacions de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús estrenaran el proper estiu una nova Unitat d'Assistència Nefrològica que millorarà de manera molt important l'atenció als 150 pacients d'hemodiàlisi i als 900 que anualment s'atenen en consultes externes gràcies a la modernització, tecnologia, accessibilitat i major comfort del nou equipament.

Des de 1980, l'Hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència a l'Ebre per als malalts amb patologies renals. La nova Unitat d'Assistència Nefrològica es construeix just al costat de l'accelerador linial que fa 10 anys es va construir per a prestar servei de radioteràpia als malalts de les Terres de l'Ebre. El nou edifici, de planta baixa i accessible, ocupa una superfície de 1.400 m2, dividits en l'àrea d'administració, consultes externes i àrea de tractament d'hemodiàlisi. A consultes s'ubicaran 3 consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca.


L'àrea d'hemodiàlisi tindrà dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d'espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d'aigües i zona de concentrats per a la fabricació del líquid d'hemodiàlisi. Per a la realització del tractament es disposarà d'una sala amb capacitat per a 40 pacients amb monitoris d'última generació i llits elèctrics per millorar la seva comoditat.

S'equiparà també amb televisors amb auriculars, il·luminació individualitzada i altres mecanismes per preservar la intimitat dels pacients. També hi haurà una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius.


La societat municipal GESAT va adjudicar a l'empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipació de la nova Unitat d'Assistència Nefrològica per un import de 3.596.400 euros, en una actuació que suposarà un important canvi en els espais dedicats a l'atenció i tractament dels pacients renals de les Terres de l'Ebre.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la presidenta del Consell d'Administració de GESAT, Meritxell Roigé, el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello, i la directora-gerent del centre sociosanitari, Almudena Garnica, han fet este dimecres una visita a les obres de construcció del nou equipament, que avancen segons els terminis previstos. 

Esta actuació ha estat finançada íntegrament per l'administració municipal. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que "es endavant este projecte amb la vocació de prestar uns serveis sanitaris de qualitat a Tortosa i al conjunt de les Terres de l'Ebre". Bel ha avançat que el nou equipament preveu entrar en servei el proper mes de setembre i que la seua construcció fa possible una futura ampliació, si s'escau. L'alcalde ha destacat el nivell tecnològic de la nova unitat.

Els malalts de patologies renals de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre són derivats a la Unitat d'Assistència Nefrològica de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús dels dels centres d'atenció primària i hospitalària del territori, en tant que centre de referència, on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Actuament, el servei es presta a la 4a planta de l'Hospital, amb les corresponents dificultats d'accessibilitat i espai per als pacients i acompanyants, que amb el nou edifici quedaran resoltes definitivament.  

 

Participació