Dos anys sense sa filla

Un tarragoní resident a l'Ametlla de Mar espera que la Interpol atrape la seua exparella fugada a Alemanya amb la xiqueta | Amics i familiars organitzen un concert solidari a la Sala Zero de Tarragona.

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, L'Ametlla de Mar | 19 de novembre de 2013 a les 10:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ramon i la Johanna en un dels pocs moments que han pogut passar junts en els darrers anys. Foto: Ramon Pastó.

El Ramon Pastó és un tarragoní resident a l'Ametlla de Mar que té una filla de tres anys, la Johanna. Dos anys després que un jutge li donés la custòdia compartida, el Ramon només ha pogut veure quatre hores a la seua filla després que la sa mare, l’Ulla Martin, se l’endugués al seu país, Alemanya. Ara l’Ulla té una ordre de recerca i captura internacional emesa per la Interpol, però el Ramon creu que només recuperarà la seva filla si la troben «de rebot».
 
"Després que la justícia d’alemanya em donés la raó, just quan havia d’anar a buscar a la meva filla per portar-la a Tarragona, em diuen que ha desaparegut, que l’estan buscant però que estigui tranquil, que l'acabaran trobant. Ja fa 8 mesos i no sabem res de res. La Interpol busca i pregunta als pares, familiars i ningú sap res o, almenys, això és el diuen", explica Pastó.
 
El Ramon recorda que la mare de la xiqueta "té les fronteres tancades, té l’ajuda econòmica alemanya tallada , no està empadronada a cap lloc i els seus pares són una família amb molt poder econòmic". Explica que fins i tot va contractar un detectiu de Tarragona perquè seguís a la família de l’Ulla sense èxit. "No tinc cap notícia de la meva filla, ni un simple telèfon per parlar amb ella".
 
Pastó, tampoc sap si la sa filla va al col·legi o si hi va amb un altre nom. "La Johanna és una nena molt riallera i simpàtica, i n’estava molt de mi", explica el Ramon, "però el comportament de la seva mare està allunyant-la de mi i de tota la meva família, que també és la seva. Tinc totes les sentències a favor meu i he fet totes les passes correctament per aconseguir tenir a la Johanna al meu costat, i no la tinc. En canvi l’Ulla, que ha fet tot el que ha volgut i que ha demostrat que es creu per sobre de tot (de sentències i de jutges), està gaudint de la seva companyia, i això no és just".
 
Hi ha altres persones que pensen igual que el Ramon: familiars, amics i coneguts s’han solidaritzat amb la causa d’aquest pare i han organitzat un concert per al dia 29 de novembre a la Sala Zero de Tarragona. Els Twiris, Cultrum, Satriale’s, Trilita i THC actuaran a partir de les vuit del vespre a la sala tarragonina per recaptar fons per ajudar al Ramon a trobar a la seva filla. També existeix un grup de Facebook en el que s'intenta donar a conèixer el "malson" que està vivint el Ramon.

 

Participació