EDITORIAL

Amb el Govern legítim de Catalunya

«Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguen alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguen reprendre les seues funcions»

per Redacció, 3 de novembre de 2017 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern de Catalunya ha ingressat a la presó en compliment d'un procés judicial en què se l'acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Este és un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics de la nostra història. A més d'este empresonament preventiu del vicepresident, set consellers i un exconseller, la resta del Govern i el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d'una ordre de detenció internacional. Per completar este escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració la presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d'unes mesures repressives que obren un fosc panorama.

Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguen alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguen reprendre les seues funcions. Cal que es normalitze el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya. Cal que es tanquen els sumaris oberts contra centenars d'alcaldes, càrrecs públics i d'altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d'octubre durant la celebració del referèndum.


Cal que les institucions internacionals es facen càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seues legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l'estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguen respectats en un context de civisme i tolerància.

Este és un article conjunt de mitjans de comunicació catalans:


El Punt Avui
Diari Ara

NacióDigital
Aguaita.cat

Vilaweb
Surtdecasa
El Nacional
Directe
El Temps
Racó Català
L'Esportiu
El Vallenc
Nova Conca
Revista Esguard
L'Opció
Sàpiens
Descobrir
Enderrock
Bonart
El Món
Tot Sant Cugat
Tot Cerdanyola
Tot Rubí
El Món Terrassa
Revista Mirall
El Gerió
Ecodiari

 

 

Participació