1 de 10
procés català

El Govern espanyol cessa el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre

Xavier Pallarès, al càrrec des de 2011, compareixerà este dijous al matí davant dels mitjans

Xavier Pallarès en una imatge d'arxiu. | Sofia Cabanes
per Sofia Cabanes, Tortosa | 1 de novembre de 2017 a les 17:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell de Ministres celebrat este dimarts amb caràcter extraordinari va aprovar un nou decret derivat de les mesures autoritzades el 27 d'octubre de 2017 per el Ple del Senat en aplicació de l'article 155 de la Constitució que suposa el cessament dels delegats territorials del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, ​​Girona, Lleida, Tarragona , Terres de l'Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran.

Este dijous a les 10:30 hores és previst que el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, face una compareixença davant dels mitjans de comunicació per avaluar les conseqüències de la seua destitució. Este dimarts passades les 11 de la nit, però, va difondre un missatge de comiat i agraïment a través del seu perfil de Facebook:
Des del gener de 2011 havia estat delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, succeint al rapitenc Lluís Salvadó (ERC). Precismament este dilluns, en declaracions a l'aguaita.cat, Pallarés havia manifestat la seua voluntat de mantenir la seua agenda institucional, però no amagava preocupació pel que podés succeir amb els projectes gestionats des de la Delegació del Govern a l'Ebre si s'aplicava el 155. Des de l'any 1995 i fins a l'11 d'octubre de 2017 Pallarés també ha estat alcalde d'Arnes.


També fou escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2006 i 2010 i president del Consell Comarcal de la Terra Alta entre 1999 i 1996. També ha estat president de la Federació de CDC a les Terres de l'Ebre.

El Consell de Ministres també ha acordat la supressió dels següents organismes: Secretaria per al desenvolupament de l'autogovern; Oficina per a la millora de les institucions d'autogovern i Comissió Interdepartamental per al desenvolupament de l'autogovern, a més del cessament del secretari general del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya,i del director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern.

 

Participació