La comunitat educativa convoca concentracions avui arreu del país per defensar l'escola catalana

Amb el lema "No ens toqueu l'educació", les protestes tindran lloc davant dels ajuntaments de les capitals de comarca a partir de les 18:00 hores.

Representants de les entitats del Marc Unitari de la Comunitat Educativa
Representants de les entitats del Marc Unitari de la Comunitat Educativa | ACN
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:01h

Representants de les entitats del Marc Unitari de la Comunitat Educativa Foto: ACN


Les entitats que s'engloben dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donaran resposta als atacs i crítiques d'adoctrinament que ha rebut l'escola catalana les darreres setmanes amb una concentració davant dels ajuntaments de capital de comarca ESTE dimecres a partir de les 18.00 h.

Amb el lema No ens toqueu l'educació, la protesta vol visibilitat la unitat de la comunitat educativa per defensar l'actual model d'escola i immersió lingüística, que qualifiquen ''d'èxit'' i on asseguren que no acceptaran ingerències.

La plataforma també estudia querellar-se contra el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, per haver assegurat que alguns centres públics fomentaven l'odi a Espanya. El departament d'Educació ja va advertir la setmana passada que prendria les accions judicials "necessàries" contra els autors dels "atacs" al model educatiu català i que injuriï els docents.

Per protegir als alumnes, docents i al conjunt de l’escola catalana, el departament d’Ensenyament ha demanat als seus serveis jurídics que emprenguen les accions judicials contra membres del govern espanyol i de diversos partits polítics per les "falsedats i acusacions infundades".
 

Una escola de Vic. Foto: Adrià Costa