Diversos ajuntaments ebrencs convoquen plens extraordinaris i urgents per aturar la suspensió de l'autogovern

L’AMI i l’ACM han instat els ajuntaments d’arreu del país a aprovar una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155

Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:52h
El d'Amposta ha estat un dels consistoris que ha convocat el ple extraordinari i urgent per rebutjar el 155
El d'Amposta ha estat un dels consistoris que ha convocat el ple extraordinari i urgent per rebutjar el 155 | Cedida
Diversos ajuntaments de les Terres de l’Ebre han anunciat, mitjançant les seues xarxes socials, la convocatòria de plens extraordinaris i urgents per tal d’aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Ho fan després que este dilluns l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) invitessen els ajuntaments d’arreu del país a aprovar una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que comportaria la suspensió de l’autogovern català.

Així, els consistoris de Tortosa, Deltebre, Amposta, la Sénia o Móra la Nova, entre d’altres, s’han sumat a esta iniciativa. A Tortosa, el PSC no assistirà al ple extraordinari “en resposta a l’actitud del govern de Bel de no permetre debatre diferents propostes”, defensa el grup municipal. Els socialistes denuncien que el govern municipal no accepta la moció presentada pel seu grup instant la convocatòria immediata de noves eleccions al Parlament de Catalunya. “Si no podem debatre diferents punts de vista d'un mateix tema i no és pot discutir la nostra posició política davant un tema tan transcendental pel nostre país, en uns moments tant convulsos i de tanta incertesa, entenem que es vulneren els principis democràtics més elementals, i això el nostre grup municipal no ho pot permetre”, defensa el PSC en una nota de premsa.
 
Per la seua banda, la Junta de Portaveus del Consell Comarcal del Montsià també va aprovar convocar un ple extraordinari i urgent per al dimecres dia 25 d’octubre “en el qual com a únic punt de l’ordre del dia es tractarà la Moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. “Esta decisió ve motivada per la decisió del govern espanyol de procedir a la suspensió d’esta autonomia optant per la repressió i per la retallada de drets mitjançant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”, tal i com defensa el mateix Consell Comarcal en una nota de premsa. “No podem permetre que es suspenga l’autogovern català i que, conseqüentment, es vegen afectats els seus representats legítims i els drets civils dels catalans i catalanes pel que demanem al Govern espanyol que ature la suspensió d’autonomia de Catalunya mitjançant l’aplicació de l’article 155”, ha reblat el President del Consell Comarcal del Montsià, Francesc J. Miró.