benestar social

Bassa assegura que la llista d'espera de la residència de Batea és de 3 persones

La consellera defensa que hi ha més demanda a altres llocs i obre la porta a poder concertar més places com reclama el consistori l'any vinent

per ACN, Batea | 18 d'octubre de 2017 a les 15:04 |
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, intervenint en roda de premsa d'este dimecres a Tarragona | ACN/ Roger Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha reiterat que la Generalitat no concertarà més places públiques a la residència de Batea este any perquè la llista d'espera és de "tres persones". Des de Tarragona, la consellera ha recordat que va ser el municipi qui va decidir fer la residència, en base a l'autonomia municipal, però que és la Generalitat qui coneix les necessitats globals de cada territori. Segons ha detallat, a les comarques de Tarragona hi ha 1.700 persones pendents d'una plaça de residència de gent gran, de les quals tres són a Batea. "Esperem que la concurrència del proper any puguem destinar més places però ara les prioritats són a altres llocs", ha explicat Bassa. La setmana passada, el ple de Batea va tornar a reclamar a la Generalitat a concertar una trentena de places pendents a la residència de municipi. L'alcalde, Joaquim Paladella, va retraure al Departament que justifiqués que no hi havia demanda l'ha instat a demanar les "llistes reals" de Batea i Gandesa.

La consellera ha detallat que es va reunir amb l'alcalde de Batea durant el mes de juny i que li va donar a conèixer el raonament del Departament en base a la llista d'espera del municipi. Bassa ha reiterat que la concertació de places de residència d'avis es fa tenint en compte l'equitat del territori, la població de cada lloc i la llista d'espera que hi ha. La consellera ha obert la porta a poder concertar més places l'any vinent però ha explicat que les prioritats ara són a altres llocs on hi ha més demanda. "No podem finançar vint places que no s'ompliran quan hi ha més demanda a altres llocs", ha manifestat. 


La setmana passada l'Ajuntament de Batea, en un ple extraordinari, va acordar reclamar de nou el concert de places de la residència pel que, consideren és una "emergència social de primer ordre a la comarca". El consistori rebat que no hi haja suficient llista d'espera per cobrir l'oferta de places i remarca que la Terra Alta, amb un 30% de població de més de 65 anys, és la comarca amb l'índex d'envelliment més alt de Catalunya i amb la taxa d'obertura en places de residència per a gent gran més baixa del país. El consistori demanava a la conselleria que revise i reclame "les llistes d'espera reals" de la residència de Batea i també la de Gandesa abans de rebutjar la seua petició.

 

Participació