afers socials

Batea rebat a Afers Socials que hi ha suficient demanda per concertar les 30 places que falten a la residència d'avis

El consistori insta a la Conselleria a revisar els llistes d'espera "reals" dels centres de Batea i Gandesa

per ACN , Batea, 11 d'octubre de 2017 a les 16:26 |
L'Ajuntament de Batea assenyala que la gent gran que espera estes places tenen rendes procedents de l'agricultura que no donen cap altra opció . | S. Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Batea, a la Terra Alta, ha rebutjat els arguments pels quals el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denegat la concertació de les 30 places pendents – la meitat de les disponibles- de la residència d'avis municipal del poble. El consistori, en un ple extraordinari, este dilluns, va acordar, per unanimitat, reclamar de nou el concert de les places i resoldre "una emergència social de primer ordre a la comarca". El consistori rebat que no hi haja suficient llista d'espera per cobrir l'oferta de places i remarca que la Terra Alta, amb un 30% de població de més de 65 anys, és la comarca amb l'índex d'envelliment més alt de Catalunya i amb la taxa d'obertura en places de residència per a gent gran més baixa del país. El consistori demana a la Conselleria que revise i reclame "les llistes d'espera reals" de la residència de Batea i també la de Gandesa abans de rebutjar la seua petició.

La polèmica sobre el concert de les places pendents a la residència d'avis de Batea ressorgix després del ple extraordinari celebrat este dilluns a l'Ajuntament bateà en el qual s'ha aprovat una resolució que insta, una vegada més, al Govern a complir el conveni signat per les dos administracions i els requeriments que, fins a tres vegades, ha aprovat el Parlament en este sentit.


El consistori bateà rebat els arguments d'Afers Socials que considera que les residències de la gent gran del municipi "compten amb una dotació de places generosa" i que no existix "llista d'espera amb prou entitat" per augmentar l'oferta. El ple, per unanimitat, rebutja que s'amplien places en altres llocs del territori i s'obvie a la Terra Alta on "la concertació d'estes 30 places és una urgència social de primer ordre i un pas més en l'objectiu d'aconseguir una taxa de cobertura en places de residència per a gent gran d'acord amb la població".

L'Ajuntament de Batea assenyala que la gent gran que espera poder ocupar estes places tenen rendes procedents de l'agricultura que no donen cap altra opció o alternativa si no és la de ser atesos en una residència pública. "Els ho devem a tots aquests iaios i iaies que han viscut tota la seua vida en una de les comarques més pobres de Catalunya", reclamen els regidors bateans.


L'alcalde Joaquim Paladella insistix també en reclamar una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per tractar esta i altres qüestions per les quals, segons el batlle, el poble "se sent discriminat". Paladella va amenaçar, fins i tot, en plantejar la celebració d'una consulta perquè els veïns decidissen si volien formar part de l'Aragó, enlloc de Catalunya.

 

Participació