Centenars de persones responen a Tortosa contra l'assalt de la Guàrdia Civil a les institucions catalanes

Més de mig miler de persones es concentren convocades per la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre

Centenars de persones han respost a la crida per concentrar-se davant la Delegació del Govern a l'Ebre.
Centenars de persones han respost a la crida per concentrar-se davant la Delegació del Govern a l'Ebre. | Sílvia Berbís
S. Berbís / S. Cabanes
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:37h
Més de mig miler de persones han respost este migdia a la convocatòria d’urgència feta per la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre per concentrar-se pacíficament davant la seu de Tortosa en protesta per l’assalt de la Guàrdia Civil a les institucions catalanes contra la l’organització del referèndum duta a terme este dimecres  i en què s’han detingut una dotzena de càrrecs institucionals, entre ells, el secretari d’Hisenda, el rapitenc Lluís Salvado, qui va ser també delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

Alcaldes majoritàriament d’ERC i el PDECat i càrrecs d’estos partits, delegats territorials dels diferents departaments de la Generalitat i treballadors d’estos departaments, representats de l’ANC i Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, també del sindicat CCOO i molts ciutadans s’han aplegat davant les portes de la Seu de seus de la Generalitat al territori amb crits d’”independència”, “votarem”, fet voleiar estelades i s’han repartit paperetes amb el lema “votem per ser lliures”.
 

Durant la concentració també s'han repartit clavells. Foto: Sílvia Berbís



Amb un to visiblement enutjat, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès ha iniciat els parlaments. “:Volem continuar representant els nostres pobles, això no ens ho pararà ningú. Som la democràcia!”, ha manifestat.

L’han seguit en els parlaments Jordi Duran, representant d’Òmnium al territori, i Jordi Romeva, membre de l’ANC a les Terres de l’Ebre: “l’Estat espanyol ha fet trampa i ara se’ls hi ha vist el plumero. S’han tret la careta i han demostrat les seves arrels franquistes i antidemocràtiques”, ha etzibat Romeva.

Per part d’ERC ha intervingut el seu president a les Terres de l’Ebre i alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat: “el que hem vist avui són pràctiques antidemocràtiques, impròpies d’un estat de dret. Pràctiques no homologables a cap democràcia, ni d’Europa, ni de fora d’Europa. Ens duen a un estat policial, davant d’este atac el poble unit sabrem defensar l’Estat de Dret, les nostres institucions, llibertats i els nostres drets”.
 

Una dona es mira la portada de la revista d'Òmnium Cultural. Foto: Sílvia Berbís


Les intervencions polítiques han acabat amb la diputada al Parlament i tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé (PDECat): “El que passa avui era impensable, però com som un poble que somriem cada dia i treballem cada dia per poder votar el dia 1, nosaltres continuarem endavant, i ho farem perquè no estem sols i sobretot perquè no tenim temor i seguirem endavant passe el que passe davant d’este estat antidemocràtic que tenim”.

L’acte ha acabat amb un multitudinari i emotiu Cant dels Segadors.
 

L'acte ha acabat amb el Cant dels Segadors. Foto: Sílvia Berbís