Amposta se suma a les accions contra el terrorisme amb desenes de persones al carrer

La concentració ha estat convocada per la comunitat musulmana del municipi, amb el suport de l'Ajuntament

Imatge de la concentració, este dissabte al vespre, a la plaça del Mercat d'Amposta
Imatge de la concentració, este dissabte al vespre, a la plaça del Mercat d'Amposta | Elena Navarro
Elena Navarro
26 d'agost del 2017
Actualitzat a les 22:28h
La plaça del Mercat d’Amposta s’ha emplenat, este dissabte al vespre, de persones -musulmanes i no-, amb la voluntat de mostrar el seu rebuig al terrorisme i reclamar unió entre els veïns de totes les Terres de l’Ebre, independentment de la seua religió o lloc de procedència. L’acte ha estat convocat per la comunitat musulmana d’Amposta, i ha comptat amb la col·laboració i de l’Ajuntament d’Amposta. Adam Tomàs, alcalde del municipi, hi ha estat present, juntament amb altres representants del consistori.

A les 19.00h, la multitud s’ha quedat muda durant uns minuts per mostrar la seua solidaritat i respecte a les víctimes dels atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils. Després, un primer representant de la comunitat musulmana, ha volgut llençar “un missatge d’amor”, i ha demanat unió, tot manifestant que “junts fem Amposta gran”.

Seguidament, Adam Tomàs ha agraït a la comunitat musulmana per convocar la concentració i ha remarcat la importància de separar els actes terroristes del conjunt del col·lectiu musulmà, defensant que “no podem permetre que és pose a tothom al mateix sac”. “Amposta és una ciutat molt plural i que té la voluntat de continuar sent-ho, perquè la pluralitat ens enriquix”, ha dit. “Tothom que ha vingut de fora i s’ha acabat arrelant a la nostra ciutat acaba convertint-se en un ciutadà ampostí, independentment d’on vinga o la religió que tinga”, ha afegit.
 

Imatge de la concentració  Foto: Elena Navarro


Musulmans d’arreu de les Terres de l’Ebre han acudit a la concentració esta tarde. Un d’ells, veí de Camarles, ha emparaulat un missatge de defensa de l’islam com una religió de pau: “vull aclarir que l’islam no té res a veure amb el que ha passat estos dies. Esta gent no ens representa en res: actuen en nom de l’islam quan els són els primers enemics de l’islam”, ha reblat. També ha fet una defensa de totes les religions subratllant que “no hi ha cap religió al món, ni la musulmana, ni la cristiana, ni cap, que diga de matar una vida innocent”. A més, ha donat les gràcies als veïns d’Amposta “per la seua comprensió”.

Un altre membre del col·lectiu musulmà també ha agraït la presència dels veïns del municipi, tot afegit que “traslladem la nostra solidaritat, el sentiment de dolor, al poble català” i que “volem viure en pau, i això és el que l’islam ensenya”. També ha entaulat un discurs en àrab, per aquells assistents que no entenen l’espanyol. La manifestació ha conclòs al crit uníson de “No tenim por”.
 

Imatge de la concentració Foto: Elena Navarro

 

Imatge de la concentració Foto: Elena Navarro

 

Imatge de la concentració Foto: Elena Navarro