Les imatges de la protesta massiva a la sentència de l'1-0 este vespre a Tortosa

per Sílvia Altadill ,
Milers de persones han sortit als carrers de molts municipis ebrencs per clamar contra la sentència que ha condemnat els presos polítics. A ciutats com Tortosa, Amposta i la Ràpita les mobilitzacions han estat seguides per milers de persones.

A Tortosa, la protesta ha començat a la plaça de l’ajuntament, tan aviat ha acabat el ple en què  s’ha aprovat en sessió extraordinària i urgent la moció que l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència han fet arribar a tots els ajuntaments de Catalunya per mostrar el rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici de l'1 d'octubre, per demanar l'amnistia de les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l'autodeterminació.
La moció s'ha aprovat per unanimitat, amb els vots a favor de tots els regidors presents (Junts, Movem, ERC i CUP). En acabar, centenars de persones s’han concentrat a la plaça de l’ajuntament, des d’on els manifestants han sortit en marxa a peu cap al pont de l’Estat, amb crits de “Fora les forces d’ocupació” i “Som gent de pau”. De manera improvisada, s’han dirigit cap a la caserna de la Guàrdia Civil, on s’ha escridassat este cos policial.
 I des d’allí, han marxat cap a la plaça Alfons, la concentració ha acabat amb la interpretació del Cant dels Ocells pel veí Joaquim Vilagrassa, que desde fa mesos posa música de violí a la revolta des del seu balcó els dilluns. Els castellers de Tortosa també hi han aixecat un pilar. 

Així mateix, un grup de manifestants han tallat el trànsit de la C-12. Progressivament s'hi han anat afegint més persones, amb la previsió de mantindre el tall algunes hores.