1 de 10

Roquetes celebra Sant Jordi i els 172 anys d'independència

per Sílvia Altadill ,
El 14 d'abril, Roquetes celebra els 172 anys d'independència del municipi. Coincidint amb la Setmana Santa els actes s'han traslladat al següent dissabte, Diada de Sant Jordi.

La Festa del 14 d'abril commemora la data en què el municipi de Roquetes es va independitzar de Tortosa. Una data festiva al municipi en què els visitants de Roquetes i els veïns i veïnes poden gaudir dels diferents actes i activitats que s'organitzen per a tots els públics.

Aquest any, Roquetes celebra els 172 anys des que la Reina Isabel II els va atorgar el títol de la ciutat i es va fer realitat l'emancipació del municipi que fins llavors pertanyia a Tortosa. Des de l'Ajuntament de Roquetes, després de dos anys on no s'ha pogut celebrar la Diada de Sant Jordi a causa dels confinaments i restriccions per la pandèmia, aquest any han preparat un seguit d'actes per fer especial aquesta data tan significativa per al municipi. Els actes de celebració es van iniciar el dimecres 13 d'abril a les 20:00 hores a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, amb la xerrada institucional "Antonio Garcia, el fotògraf tortosí de Mauthausen" a càrrec de Núria Aragonés Maigí.

Divendres 22 d'abril hi va haver un concert d'Òpera a l'Església Parroquial amb el quartet Accent Ensemble.

Avui, 23 d'abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, s'ha tallat el trànsit al carrer Major on la ciutadania passejava tranquil·la per les parades de llibres i roses dels comerciants de la ciutat i han gaudit d'un Sant Jordi molt especial. En aquest espai, durant el matí, hi ha tallers de treballs manuals, titelles i l'actuació del Mag Ignasi per a les xiquetes i xiquets, amb una xocolatada popular organitzada pel Comerç Agrupat de Roquetes i l'actuació itinerant de la Lira de Roquetes per posar l'inici del toc musical a la jornada. A la tarda, Aturo Gaya presentarà el seu nou disc 'Bonaire 12'.

Per seguir la festa com agrada dir als roquetencs i roqueteres "per als joves i no tan joves" tornarà a haver-hi música en viu i aquesta nit de Sant Jordi hi haurà un concert a l'Hort de Cruells amb l'actuació de Maria Jacobs i el grup Arc de Triomf.

Al migdia, al Saló de plens de l'Ajuntament, es farà l'acte de reconeixement al Roquetenc de l'any que aquest any serà per a l'Associació de Dones de Roquetes' pel seu 25è aniversari com a entitat de la ciutat.

En acabar, els bars del Raval de Cristo i de Roquetes prepararan un vermut electrònic per a celebrar el dia del llibre i la rosa de manera especial.

Per finalitzar el cap de setmana, el diumenge al migdia, a l'ajuntament, es procedirà a l'elecció de les Pubilles i Hereus de les Festes Majors d'enguany, on a Roquetes on per primer cop hi haurà representació femenina i també masculina per primera vegada en la història.Segons l'alcalde, Ivan Magí aquest fet que demostra "les ganes de totes i tots tenim per viure una Festa Major més àmplia i diversa, i que a mi, personalment, com a alcalde de la ciutat, m'omple d'orgull veure com anem transformant Roquetes en una ciutat integradora".