Els Sous dels Directius Espanyols, Quin'S Ous!

per Aguaita.cat , 29 d'agost de 2013 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El salari mitjà a Espanya d'un directiu és de 792 dòlars cada hora. Si mirem altres països veiem com Alemanya, per exemple, està en 546 $/h, gairebé250 $ menys cada hora!!

Això de per si ja és escandalós, però ho és molt més si considerem que esta gent, estos directius, són els que van portar el país al desastre, i ara el porten a l'abisme. Escandalós és que, al 2012, després de 5 anys de crisi, mentre a la gran majoria se'ns retalla tot, ells encara tinguen estos sous. Quin'S'Ous!!!!

Més escandalós encara quan veiem les diferències salarials entre estos directius i els salaris mitjans i mínims. A Espanya, un treballador amb el salari mínim ha de treballar 21 dies per guanyar el que el directiu ingressa en una hora. Si mirem altres països: Alemanya 5 dies, França 6, Islàndia 4 o Noruega 3..

Una ràtio interessant per veure la responsabilitat social d'una empresa és la ràtio entre els salaris del treballador que més cobra i el que menys. Bé, en estes dades, la ràtio a Espanya és d'1 a 168, mentre que a Alemanya és 1-40, França 1-48, Islàndia 1-32, Noruega 1-24. Se considera que esta ràtio hauria de ser com a molt 1-50, Espanya la triplica.

Aquí, l'oligarquia que ostenta el poder ni té responsabilitat, ni té consciència social sobre la situació del país. A més, molts d'estos directius treballen en empreses en sectors estratègics que depenen de regulacions públiques. No podem fer com a Suïssa, on s'ha decidit limitar esta ràtio salarial?

Per a la ciutadania, el 99% de la població, la millor sortida que tenim és obrir un procés constituent, acabar la Transició a la Democràcia -que encara no hem tancat- i -per suposat- fer un judici just a tota esta oligarquia, a estes elits extractives. Aquí s'ha d'acabar la impunitat i les amnisties.

 

Arxivat a:
Cresol