Les penyes taurines defensen en un vídeo els embolats i els capllaçats

Asseguren que les dos modalitats no representen maltractament als animals

per Redacció , 10 d'octubre de 2016 a les 16:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha estrenat este dilluns a través del seu canal de Youtube un vídeo en què defensa el bou capllaçat i el bou embolat, les dos modalitats dels correbous més qüestionades pels animalistes.

La força de l’afició taurina és un dels punts sobre els quals els vídeo sustenta els seus arguments a favor d’ambdós modalitats. En les imatges es pot observar un bou capllaçat d’Amposta, amb l’assistència de milers d’aficionats i també la plaça de bous de la capital del Montsià, amb més 8.000 persones, la nit del concurs d’emboladors, a través d’unes impactants imatges fetes amb dron.


La narració d’este vídeo difós per les penyes ebrenques assegura que el bou capllaçat “s’exhibix pel poble sense cap maltractament”. Pel que fa al bou embolat, s’exposa que “els ferratges utilitzats no danyen les banyes, ni el foc afecta el bou per la distància de seguretat obligatòria” i s’insistix que l’actuació de cada bou “dura uns 15 minuts sense cap maltractament”.

També es mostren imatges sobre la vida dels braus a les ramaderies del territori, on se’ls veu pasturar.


Les imatges volen contrarestrar així les denúncies, també mitjançant vídeos, dutes a terme per associacions animalistes. L'última de les quals va arribar a través d'Anima Naturalis, que va denunciar els bous embolats al festival de cine de Sant Sebastià

El vídeo es pot reproduir després de la publicitat:

 

Participació