La Generalitat adjudica el dragatge del canal d’entrada del port d’Alcanar per 3 MEUR

Redacció
14 de maig del 2014
Els treballs establiran un calat de 12 metres per arribar al port.
Els treballs establiran un calat de 12 metres per arribar al port. | Generalitat de Catalunya
Els treballs establiran un calat de 12 metres per arribar al port. Foto: Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat a l’empresa Dravosa, per 3 milions d’euros, les obres de dragatge del canal d’entrada del port d’Alcanar. Els treballs, que tenen un termini d’execució de set setmanes, establiran un calat de 12 metres, que ha de permetre a la instal·lació portuària desenvolupar una nova estratègia comercial amb l’arribada de vaixells més grans i l’obertura dels productes de la cimentera a nous nitxos de mercat del sector exportador. De fet, l’empresa Cemex havia condicionat la continuïtat de la seua activitat a que es fes este dragatge per permetre, va dir, possibles contractes d’exportació que precisen de vaixells de gran tonatge.

En este marc, el gener passat, Ports de la Generalitat i l’empresa cimentera Cemex van signar un acord amb l’objectiu de mantenir l’activitat del port d’Alcanar. En este acord, la cimentera es comprometia a mantenir l’operativa industrial de la fàbrica i de les instal·lacions portuàries durant els propers 10 anys, i Ports de la Generalitat a dragar el canal d’entrada del port d’Alcanar.

L’acord també estableix un tràfic mínim de mercaderies i obre el moll Número 2 a altres tràfics interessats de la zona. Les característiques tècniques del moll número 2 són: 320 metres de longitud, 11 metres de calat i 15.000 metres quadrats de superfície.  

La Generalitat afirma en una nota de premsa que “amb el dragatge, el port jugarà un paper clau per potenciar l’activitat econòmica i generar ocupació a Alcanar i la seua àrea d’influència”.