Les Terres de l'Ebre dixen testimoni del rebuig a la inhabilitació del president Torra amb diverses concentracions

Les concentracions s'han escampat per nombroses poblacions ebrenques en senyal de rebuit a la sentència del Suprem

Aguaita.cat
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:38h
Protesta per la inhabilitació de Torra a Tortosa.
Protesta per la inhabilitació de Torra a Tortosa. | Cedida
Tan bon punt s’ha conegut la sentència del Tribunal Suprem confirmant la inhabilitació del president Quim Torra, les entitats sobiranistes Assemblea Nacional per Catalunya i Òmnium Cultural han convocat la ciutadania a mobilitzar-se arreu del país per exigir una resposta contundent per part del govern. “Mai no podran inhabilitar el poble. Donem suport al president Quim Torra!”, ha estat una de les proclames d’Òmnium a les xarxes socials. De la mateixa manera, partits polítics i ajuntaments d’arreu del país s’han sumat a les crides fent convocatòries locals en places i espais amples per tal de seguir les mesures de distanciament que imposa el coronavirus i citar la ciutadania a rebutjar la sentència.

És el cas de Tortosa, Amposta, La Ràpita, Alcanar, Deltebre, Flix o l’Ametlla de Mar, entre altres municipis on s'ha llegit un manifest davant les desenes de persones que han dixat testimoni del seu rebuig a la sentència. A Tortosa els CDR també han convocat una concentració de protesta a la plaça Alfons XII. 

Entre les moltes reaccions, la de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui ha titllat de “molt greu la inhabilitació” del president. “Només el Parlament, que representa la voluntat de la ciutadania, pot elegir el president de la Generalitat. La sentència del Tribunal Suprem vulnera els principis bàsics d'un estat democràtic”, ha afirmat.
 

Imatge de la concentració davant l'ajuntament d'Amposta. Foto: Cedida

 

Protesta davant l'ajuntament de la Ràpita, este dilluns. Foto: Cedida


L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha afirmat que amb la sentència del Suprem, la "justícia" espanyola torna a demostrar que quan es tracta de les institucions de Catalunya, la resposta és sempre la més desproporcionada possible. Això no és una justícia digna d'una democràcia!" Lluís Soler, alcalde de Deltebre, ha assegurat que "la injustícia espanyola no podrà aturar la democràcia, la llibertat i la dignitat de tot un poble i de la seva presidència. Cap institució, i menys encara la presidència de la Generalitat, pot ser inhabilitada per una pancarta reclamant llibertat i democràcia". Per la seua banda, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha afirmat que “des de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència_ fem costat al president. Els alcaldes i alcaldesses sabem el que és aquesta guerra de símbols, ja que per aquest motiu i d’altres tenim 600 causes obertes”.