La gastronomia serà la principal protagonista de les Terres de l'Ebre durant els mesos de febrer i març amb la celebració de les onzenes Jornades Gastronòmiques de la Galera. Un any més els restaurants d'Alcanar, les Cases, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i La Ràpita s'han unit per oferir receptes innovadores, combinades amb la cuina més tradicional, elaborades amb el millor producte de proximitat i amb la galera com a principal protagonista.
[noticia]30385[/noticia]
En el cas d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja participen un total de 12 establiments, on cada xef ha preparat menús especials per a sorprendre els paladars més exigents. Crema de galera amb galera infusionada i crostons de pa de galera, brioix amb galeres, suquet mariner de galeres i la seva maionesa, galeres a l'estil de la casa o carpaccio de galera amb encenalls de foie gras, són algunes de les receptes que es podran degustar del 9 de febrer al 10 de març.
Els restaurants que participen són el Nàutic de les Cases, Can Manel, Casa Ramon, La Marinada, Les Barques "Can Joan", Tancat de Codorniu, Hotel Carles III, Les Palmeres, La Mar, Bitácora, Casa Esquerra i Serramar. Tots ells oferiran menús que oscil·laran entre els 30 i els 45 euros amb entrants, plat principal a escollir, postres i celler amb vins de Denominació d'Origen Terra Alta inclòs.
El regidor de Turisme i Pesca, Marc Chavalera, ha destacat que la galera és un dels productes més preuats a la cuina gràcies al seu sabor i a la seua gran versatilitat, que la fan ideal per a combinar en tota classe de receptes. En este sentit, assenyalava que "les Jornades són una bona oportunitat per gaudir de la nostra gastronomia reconeguda a tot el país gràcies al bon treball dels nostres cuiners i cuineres".
D'altra banda, Chavalera indicava que aquestes Jornades també busquen dinamitzar i impulsar el sector pesquer, segons afegia, "cada dia les barques surten a la mar per capturar el millor producte marítim que fan possible gaudir d'una gastronomia de gran qualitat a les Cases d'Alcanar i les Terres de l'Ebre".
Finalment, el regidor convidava tots els veïns, veïnes i visitants a apropar-se fins al municipi per degustar les elaboracions dels restaurants, a més de poder combinar la visita amb les activitats culturals que es proposen a través de l'agenda Cultiva't.
Tornen les Jornades Gastronòmiques de la Galera del 9 de febrer al 10 de març a Alcanar
Els restaurants d'Alcanar i les Cases oferiran menús especials elaborats amb el millor producte marítim de proximitat
ARA A PORTADA
-
-
Cirera i Tafalla, de concursants televisius a nous guardes del refugi de la UEC a Caro Sílvia Berbís Morelló
-
Ecologistes en Acció denuncia que la nuclear d'Ascó causa «contaminació tèrmica» al riu Ebre Redacció
-
La Mostra de Jazz de Tortosa convoca referents mundials per homenatjar l'artista Leonardo Escoda Redacció
-
Publicat el 05 de febrer de 2024 a les 09:56
Actualitzat el 05 de febrer de 2024 a les 10:25
Et pot interessar
-
Societat «Sense formació, el fracàs a la ramaderia està gairebé assegurat»
-
Societat La instal·lació del pont de la Via Verda a Amposta tallarà l'AP-7 i la C-12
-
Societat Mescla 2025: més espai, més activitats i una oferta culinària de primer nivell
-
Societat Acció a Tortosa en memòria de les persones trans i de Sara Millerey
-
Societat Les entitats ecologistes són admeses com a acusació en cas dels abocaments irregulars a Riba-roja d'Ebre
-
Societat Un programa per afavorir el benestar emocional dels alumnes guanya el Campus Challenge de la URV