Mescla 2025: més espai, més activitats i una oferta culinària de primer nivell

L’Ajuntament de Deltebre ultima els detalls de l’edició més ambiciosa de la fira gastronòmica

  • L’Ajuntament de Deltebre ha presentat la nova edició de Mescla -
Publicat el 15 de maig de 2025 a les 12:19

Del 23 al 25 de maig, Deltebre tornarà a convertir-se en l’epicentre de la cuina, el paisatge i el turisme de les Terres de l’Ebre amb una nova edició de Mescla, la mostra que any rere any es consolida com una de les cites més esperades del calendari. L’Ajuntament de Deltebre ha presentat els detalls d’una edició que creix en espais, activitats i propostes, reafirmant el seu caràcter innovador, inclusiu i de qualitat.

En este sentit, Mescla comptarà amb més d’una vintena de cuiners i cuineres, de renom internacional i de territori, en una aposta decidida per combinar talent local amb referents de prestigi per tal de fer visible l’excel·lència de la cuina ebrenca. Entre els noms destacats hi figuren Fran López (Villa Retiro), Raúl Resino (Raúl Resino), Aitor López (Citrus del Tancat), Jeroni Castell (Les Moles) i Rafel Muria (Quatre Molins), tots cinc amb Estrella Michelin.

Una fira que és referència i que estrena novetats         

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat durant la presentació que “Mescla és un reflex del model de transformació que estem impulsant durant tots aquests anys al nostre municipi. És una fira que s’ha convertit en referència de país, i que ho fa des de la identitat i l’essència, però també des de la necessària projecció per enfortir els nostres atractius paisatgístics i gastronòmics”.

Més enllà dels 50 estands que oferiran degustacions durant tot el cap de setmana, una altra de les propostes més populars serà de nou Mescla a Bord, una experiència gastronòmica navegant pel riu Ebre que enguany amplia el seu format amb 12 sortides temàtiques. També destaquen els concerts nocturns amb noms com Manel Fuentes & The Spring’s Team, Band The Cool o la banda COCO, així com activitats infantils, tallers o concursos.

Per a la present edició s’han incorporat diferents novetats. Segons la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, volem “millorar l’experiència de tota la gent que ens visita, i també oferir nous espais i nous serveis que facin de Mescla una fira encara més inclusiva i oberta”. Casanova ha destacat que aquest any s’estrenarà una nova redistribució dels espais.

En este sentit, s’ampliarà l’àrea de la fira i es cobrirà la terrassa vora el riu. Al mateix temps, es redistribuiran els punts de venda de tiquets, amb l’objectiu de reduir cues i facilitar-ne l’adquisició, malgrat que també es podran comprar online abans i durant la fira. També hi haurà premi per a la millor tapa i millor estand de Mescla 2025, mitjançant votació del públic.

Una fira més inclusiva 

Mescla comptarà enguany amb majors serveis per facilitar l’experiència dels visitants amb necessitats específiques. En este sentit, i gràcies a un acord de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, es disposarà d’un servei de transcripció en directe dels actes que es duguin a terme a l’escenari principal. També es comptarà amb un bucle magnètic per a persones amb pròtesi auditiva i auriculars per reduir el soroll ambiental, específic per a infants o persones amb sensibilitat sensorial. Finalment, les atraccions infantils seran silencioses. Segons la regidoria, busquem una edició que “cuidi a totes les persones i que obri les portes a tothom”.

Finalment, el director de Màrqueting de Nomen Foods, Fortu Simon, ha ressaltat que “estem orgullosos de patrocinar una fira que representa i reafirma el nostre compromís amb el territori, amb el producte de proximitat i amb la cuina que forma part de la nostra identitat”.

Mescla és una iniciativa de l’Ajuntament de Deltebre i compta amb el suport de FECOTUR, i el patrocini de Nomen Foods, entre d’altres col·laboradors públics i privats. Tota la informació i venda anticipada de tiquets es pot consultar a través del web oficial www.mescla.cat.

48 anys de Deltebre

Més enllà de Mescla, Deltebre celebrarà el seus quaranta-vuit anys d’independència amb la Gala dels Quintos i Quintes, i l’acte de Benvinguda als nascuts l’any 2024. Tot dos es duran a terme aquest mateix cap de setmana. Paral·lelament, el dimarts a la tarda tindrà lloc l’acte institucional, que inclourà la participació de Laia Rull, graduada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i per la Universitat d’Oxford. Laia és advocada a Faus Moliner, despatx de referència a Espanya en dret farmacèutic i sanitari, on assessora companyies nacionals i internacionals.