El Consell Comarcal de la Terra Alta, a través del programa Terra Alta Més, ha tancat les Jornades Tècniques Gastronòmiques del sector oleícola de la comarca amb més d’una quarantena d’assistents entre empreses, emprenedors del sector i entitats com l'Escola Agrària de Gandesa i la DOP de l'Oli Terra Alta. Les jornades s’han celebrat en el marc de la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella.
Repartides en tres sessions, en el transcurs d’estes jornades s’han tractat temes com la dinamització de l’oleoturisme a la comarca i les estratègies de comercialització que pot liderar el sector oleícola en un futur pròxim. Una d’estes sessions ha consistit en un showcooking a càrrec del reconegut cuiner Sergi de Meià, que encapçala el projecte gastronòmic del celler Can Marlès, a Can Ferrer de la Cogullada, al municipi del Montmell, i que va ser distingit recentment com a millor restaurant en una cava del Penedès al programa Joc de Cartes de TV3. De Meià també és president de la Fundació Institut Català de Cuina i Cultura Gastronòmica.
“Si nosaltres no apostem per nosaltres mateixos, no ho farà ningú. Ens hem d’estimar i hem de ser els que mostrem què fem al nostre territori”, apuntava de Meià, només començar l’exhibició de receptes elaborades amb productes terraltins. La jornada, celebrada a la Casa Ecològica de la Fatarella, ha estat tot un èxit i ha comptat amb la participació de la majoria de productors de producte agroalimentari de la comarca, que es poden trobar a la pàgina web Fet a la Terra Alta.
El xef ha cuinat receptes com el cabrit amb mel, aiguardent de ginebró, safrà i fruita seca; l’arròs de botifarra amb tòfona i oli, i el gelat d’oli d’oliva verge extra amb pa i melmelada. Tots els plats s’han elaborat amb una àmplia gamma de productes locals i amb els següents olis d’oliva verge extra de la Terra Alta: Oli DOP Terra Alta, Identitat EVOO, Mas Beturià, Biocaseres, Agrícola Sant Isidre – Al-Fatriyya, Rius d’Or, Oli de Casa Llopis, Duc DOP Oli Terra Alta i OLIKUA de l’Escola Agrària de Gandesa.
La sessió de showcooking es pot recuperar al canal de YouTube del Consell Comarcal de la Terra Alta: https://youtu.be/I0iVVlp6Hm0
A la pàgina web del programa Terra Alta Més també s’hi penjaran properament les receptes d’estos plats elaborats per Sergi de Meià.
En línia amb esta iniciativa, actualment, Terra Alta Més fa assessoraments personalitzats en argumentari de venda, creació i millora de producte oleoturístic a deu productors d'oli empeltre, restaurants i allotjaments rurals de la Terra Alta. Ho fa de la mà de l'empresa TourisLab, consultora especialitzada en oleoturisme, turisme gastronòmic i desenvolupament local.
Esta acció ha estat subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.
La Terra Alta sondeja estratègies per dinamitzar el sector de l'oleoturisme
Les Jornades Tècniques Gastronòmiques del sector oleícola de la comarca atreuen més d’una quarantena d’assistents

- Les jornades s’han celebrat en el marc de la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella. -
- Cedida
ARA A PORTADA
-
L'ebrenc que pedala pel projecte Emma encara la recta final de la volta al món en bicicleta Redacció
-
ERC demana a Txell Ulldemolins que renuncie a l’acta de regidora i consellera comarcal després de donar-se de baixa del partit Redacció
-
-
Els Bombers donen per tancat l'incendi en una botiga d'electrodomèstics a Amposta, que va provocar 30 atesos lleus Redacció
Publicat el 22 de desembre de 2022 a les 16:32
Actualitzat el 22 de desembre de 2022 a les 16:54
Et pot interessar
-
Societat Tortosa obri la licitació de les botigues exteriors buides del mercat municipal per reactivar l’activitat comercial
-
Societat La PDE encetarà el 20 de setembre els actes del seu 25è aniversari
-
Societat Amposta estrena una planta de biomassa i inverteix 90.000 euros més en la millora de les instal·lacions esportives
-
Societat La flota d'arrossegament de la Ràpita reprèn l’activitat amb captures superiors a l’any passat
-
Societat Els promotors del parc eòlic de les Colladetes busquen inversors entre els veïns del Perelló
-
Societat L'element únic de les festes de la Cinta de Tortosa: un circuit de penyes que mou un miler i mig de joves