«La Caramella», primera llar d'infants municipal de Roquetes

S'espera poder iniciar les obres este any en una zona adjacent al Centre Cívic perquè el setembre del 2024 la llar d'infants funcione

Així serà la Llar d'infants municipal de Roquetes
Així serà la Llar d'infants municipal de Roquetes | Roquetes Comunicació
Aguaita.cat
31 de març del 2023
Actualitzat a la 13:48h
L'alcaldedeRoquetes, IvanGarcia, el regidor d'Educació, SiscoOllé, i la regidora de Qualitat de Vida, CintaGarcia, han presentat el projecte de la Llard'Infants"LaCaramella", que es construirà a la zonaverdaadjacent al CentreCívic. En paraules de l'alcalde este no és un projecte sinó "una realitat i aviat disposarem d'este servei tant necessari a Roquetes".
 
La zona té una superfície de 800 m2 i l'edifici de 400 m2, on s'ubicaran tres aules, una d'i0 amb 8 alumnes, una d'i1 per a tretze alumnes, i una d'i2 per a vint alumnes. A més també hi haurà dues sales polivalents, una petita cuina, una sala de direcció i tots els serveis necessaris.
 
Com ha destacat l'alcalde, Ivan Garcia, tot i que l'edifici està pensat per a una línia d'alumnes, l'estructura està preparada per a una futura ampliació a la part superior, amb l'espai reservat per ubicar les escales i ascensor.
 
El dia 12 d'abril, en un ple extraordinari es farà la sol·licitud al Departamentd'Educació perquè s'atorgue el servei, i poder optar a una subvenció NextGeneration amb un import de 418.000 euros que ajudarà a finançar el projecte que tindrà un cost total de prop 800.000 euros.
 
Les obres s'espera poder iniciar-les este any perquè el setembre del 2024 la llar d'infants ha d'estar duent a terme la seva activitat.
 

Presentació del projecte de llar municipal La Caramella per part de l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, el regidor d'educació Sisco Ollé i la regidora de Benestar Social, Cinta Garcia Foto: Roquetes Comunicació

El funcionament anirà a càrrec de l'Ajuntament amb l'ajut de subvencions del Departament d'Educació per al finançament dels vuit professors que hi treballaran. De moment el Departament té gratuït les classes d'i2, i els d'i0 i i1, seran de pagament.
 
Ivan Garcia ha destacat que a la llar se li ha volgut posar el nom d'un dels llocs emblemàtics del municipi com és La Caramella.
 
Per la seua part el regidordeCultura, SiscoOllé, ha refermat que este projecte no és una proposta electoral d'ara, sinó que l'any 2007 ja era un projecte del seu programa electoral, però que no ha sigut fins aquest mateix mes en què hi ha hagut l'oportunitat d'aconseguir un ajut per al seu finançament.
 
Ollé ha aprofitat per anunciar que finalment la pròxima legislatura es materialitzarà l'ampliació de l'Institut Roquetes per a ubicar-hi els cicles formatius.