Els 1.100 treballadors de Padesa a Roquetes i Amposta cobraran els complements d'antiguitat

L'empresa d'escorxadors d'aus havia deixat de pagar alguns drets reconeguts arran de la negociació d'un nou acord col·lectiu que, segons UGT, encara segueix bloquejat

Padesa és una de les empreses més grans a Catalunya.
Padesa és una de les empreses més grans a Catalunya. | Cedida
ACN
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:21h
Els 1.100 treballadors dels escorxadors d'aus que el grup Padesa té Roquetes i Amposta cobraran estet mes de juny els seus complements d'antiguitat així com els increments del tram d'antiguitat que es produïsquen, d'acord amb el conveni del sector. El sindicat UGT ha anunciat que l'empresa assumirà, amb efectes retroactius des de l'1 de gener, el pagament i l'actualització d'este complement. Tot i tractar-se d'un dret reconegut pel conveni d'escorxadors d'aus i conills, la plantilla havia dixat de rebre estos diners arran de la negociació del nou conveni i la voluntat de la patronal d'excloure estos complements.

Les converses pel nou acord col·lectiu ja van provocar aturades massives arreu del país el passat mes d'abril per la degradació de les condicions dels treballadors. Segons UGT, però, l'acord amb Padesa permetrà que, finalment, es respecten els drets dels treballadors d'una de les empreses més grans a Catalunya malgrat que les negociacions sectorials continuen encara bloquejades.