política

Deltebre permetrà pagar algunes multes amb treballs comunitaris

Les ordenances estaran un mes a exposició pública perquè la ciutadania pugue fer les seues aportacions | Es realitzarà un catàleg didàctic que recollirà les novetats i es farà arribar als veïns | El consistori també ha ratificat l'acord de convivència i unitat entre els ajuntaments i l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre a favor de la festa dels bous

per Redacció , Deltebre, 11 de maig de 2017 a les 13:25 |
Moment del Ple de l'Ajuntament de Deltebre. | Ajuntament de Deltebre
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 598 pàgines conformen les noves ordenances de Policia i Bon Govern de l'Ajuntament de Deltebre, les quals han estat actualitzades i revisades durant un any. Unes ordenances enfocades en el civisme i la convivència i que no s'havien revisat des de l'any 2008, "de manera que calia ajustar-les a les demandes i necessitats actuals del municipi", segons ha informat el consistori deltebrenc en un comunicat.

Les noves ordenances, un total de 14, plantegen criteris concrets i tècnics, i també força novetats com, per exemple, la realització de treballs comunitaris enlloc del pagament de la corresponent sanció econòmica en aquells casos que l'infractor no supere el 30% de la renda bàsica.


Alhora, les ordenances tipificaran les sancions en un import determinat atès que abans l'import de la sanció era decisió de l'alcalde o govern de torn, també es prohibirà la maquinària amb rodes de punxa que malmete els camins rurals i l'estacionament de les caravanes des de mitja nit fins a les 8 del matí.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que "l'actualització de les ordenances és un pas endavant en la finalitat de posar ordre i fomentar la convivència i el civisme entre la ciutadania del municipi". A partir d'ara, i amb l'aprovació del PDeCAT, CE – Socialistes, ERC i PP, les ordenances estaran un mes a exposició pública per tal que la ciutadania pugue fer les seues aportacions. Posteriorment, Soler ha anunciat que es realitzarà un catàleg didàctic que recollirà les novetats d'estes ordenances i que es farà arribar als veïns de Deltebre.


El portaveu de CE – Socialistes, José Emilio Bertomeu, s'ha mostrat favorable a la majoria d'actualitzacions malgrat que ha demanat "més temps per haver-les treballat i consensuat amb la resta de grups polítics del plenari". Per la seua banda, el representant d'ERC, Gervasi Aspa, ha mostrat el seu suport a l'actualització que planteja l'actual equip de govern.

El portaveu del PP, Tomàs Castells, ha defensat el seu suport a les ordenances subratllant que "coincidix bastant en la majoria de canvis i ordenances". Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat en contra ja que "voldrien entrar a parlar de les ordenances una per una ja que hi ha moltes coses en les que no estan d'acord, i a més n'hi ha que regulen coses que no toquen com el tema del mosquit al Delta".

L'Ajuntament de Deltebre també ha ratificat l'acord que va signar el passat dissabte l'alcalde de Deltebre, en relació a la convivència i unitat entre els ajuntaments i l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre a favor de la festa dels bous. D'esta manera, "l'Ajuntament de Deltebre ha estat el primer de les Terres de l'Ebre en ratificat este acord pel plenari".

L'acord consta de tres punts on es demana respectar la llei que regula els correbous, compromís amb la tradició taurina, i defensar i promoure cadascuna de les modalitats de la festa amb bous, que es fan a l'Ebre: capllaçat, embolat, a la mar, al carrer i desencaixonaments; així com el flux econòmic que reporta, els llocs de treball, i el patrimoni genètic de la selecció de la cria d'estos animals braus.

 

Participació