Desenes de guardia civils escorcollen una empresa de Deltebre i confisquen més d’un miler de quilos d’angula

Agents del cos policial, entre ells del Seprona, en col·laboració amb la Interpol, van dur a terme este divendres l’operació a la seu de Mariscos Roset, que va durar des del matí fins entrada la nit | El valor del producte decomissat s'estima en 400.000 euros

Seu de l'empresa on ahir va tindre lloc l'espectacular escorcoll policial, a Deltebre.
Seu de l'empresa on ahir va tindre lloc l'espectacular escorcoll policial, a Deltebre. | Google Earth
S.B./S.C./M.C.
04 de febrer del 2017
Actualitzat el 06 de febrer a les 8:50h
Mig centenar d’agents de la Guàrcia Civil, entre ells del Servei de Protecció de la Natura i en col·laboració amb agents de l’organització internacional de policia Interpol, van irrompre este divendres al matí a la seu de l’empresa Mariscos Roset, a Deltebre, per dur a terme un potent escorcoll amb l’objectiu d'investigar una presumpta activitat ilícita a l’entorn de la comercializació d’angules, un dels productes estrella d’esta coneguda firma del Delta. Segons han explicat a aguaita.cat diverses fonts, els agents haurien confiscat més d’un miler de quilos d’angula, alguns dels quals tindrien procedència legal, però altres s’haurien pogut comprar a pescadors de la zona sense llicència i també a altres punts de la costa, com ara a València i Andalusia, presumptament de forma irregular. El valor del producte decomissat arribaria als 400.000 euros, segons estimen les fonts consultades.

En el moment en què va iniciar-se el desplegament policial, al matí, hi havia a l’empresa una forta activitat, segons han explicat alguns testimonis, perquè compradors i venedors hi havien acudit per fer les seues gestions, coincidint amb el punt àlgid de la campanya de la pesca d’angula, de manera que l’espectacular operatiu va enxampar molta gent per sorpresa, inclòs el propietari i treballadors. L’escorcoll policial va durar hores. Els agents advertien en un primer moment als clients que es trobaven a les instal·lacions que si no les abandonaven no podrien sortir fins que acabés tota l’operació, que no va concloure fins entrada la nit.

La important quantitat d’angula requisada, que hauria estat distribuïda per la zona i possiblement per altres països arreu del món on s’exporta des de Deltebre, va quedar immobilitzada temporalment a la seu de l’empresa. En les properes hores, abans que no es face malbé perquè és un producte en viu molt delicat, està previst alliberar-la a les llacunes de la Tancada i l’Encanyissada.

Esta no és l'única actuació policial que s'ha dut a terme a les instal·lacions d'esta empresa per part de la Guàrdia Civil. Ara fa un any també s'hi va dur a terme un altre escorcoll.