CASTOR

El Govern espanyol reclama 3,6 MEUR a Escal UGS després de compensar-la amb 1.650 MEUR pel Castor

El tancament definitiu del Castor està pendent d'un informe encarregat a l'Institut Tecnològic de Massachusetts

per Redacció , 31 de gener de 2017 a les 10:09 |
Plataforma marina del magatzem de gas Castor. Imatge d'arxiu. | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després indemnitzar Escal UGS amb 1.350 MEUR pel tancament del magatzem submarí de gas Castor i abonar 300 MEUR més corresponents a retribucions financeres i costos de manteniment, el Govern espanyol reclama ara a la concessionària del fallit projecte 3,6 MUER per "vicis, defectes i faltes" en la infraestructura, segons recullen els últims comptes de Escal UGS, i que ha difòs eldiario.es.

El juliol passat la Direcció General de Política Energètica i Mines va obrir un "procediment de reclamació de responsabilitat" basat en informes d'Enagás, responsable de la seva hibernació, per exigir els citats 3,6 milions: 1,1 milions per "deficiències "; 1.475.000 per "millores en cas d'una hipotètica tornada a l'estat operatiu"; i 1.115.000, per "discrepàncies en el tancament de garanties entre Escal i Enagás", segon recull eldiario.es.


La reclamació suposa tan sols un 0,21% dels més de 1.650 milions que ACS i el seu soci canadenc han cobrat des del tancament del magatzem a càrrec dels consumidors de gas. 

El tancament definitiu del Castor està pendent d'un informe encarregat a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) que es retarda des de fa mesos i que, segons el Ministeri d'Energia, encara no ha arribat.

 

Participació