TERRITORI

Borràs defensa que cal «nodrir» el país de noves lleis que tinguen en compte «la diversitat territorial»

La consellera de Governació presenta el projecte Governslocals.cat als alcaldes del Montsià

per ACN, Amposta | 13 d'octubre de 2016 a les 17:22 |
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, acompanyada pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i alguns alcaldes del Montsià. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha defensat que, "de cara el futur", cal donar respostes a les necessitats dels governs locals amb lleis participatives que hagen estat elaborades "de baix a dalt". "Hem de ser capaços de nodrir-nos de lleis que tinguin en compte la diversitat territorial de casa nostra i que, des de qualsevol municipi, un ciutadà tingui els mateixos drets que qualsevol altre", ha dit Borràs. Des de la premissa bàsica que cal "escoltar els alcaldes" per crear este "àmbit jurídic legal" que cobrisca les necessitats dels catalans, la consellera de Governació ha estat l'encarregada d'exposar el projecte de debat Governslocals.cat en el consell d'alcaldes del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta, avui.

Borràs ha assenyalat la importància, que sigue a partir del debat generat amb el projecte Governslocals.cat, que es puguen establir de manera participativa "les grans línies de les lleis d'àmbit local". "Fa més de 35 anys que existeixen els ajuntaments democràtics i des d'aquells inicis les coses han canviat. Aquí no es valen de competències i recursos. L'alcalde ha de donar resposta a noves necessitats", ha recordat Borràs. La consellera ha remarcat que estes necessitats han d'estar cobertes en un país "divers", tant a les grans urbs -des de ciutats molt grans, com l'Hospitalet de Llobregat, a petites, com Amposta-, com als municipis petits, que formen el gruix de les poblacions del país. 


"El projecte té sentit si els alcaldes ens fan arribar la seva opinió", ha dit Borràs. La consellera de Governació ha assegurat que els dos processos anteriors "van fracassar perquè segurament no es va escoltar prou els alcaldes que són qui gestiona aquesta realitat. Volíem que el projecte nasqués de baix a dalt perquè es doni l'enfocament des del món local". Borràs ha apuntat que es vol parlar de tot amb els batlles, fins i tot de com els escull la ciutadania i com ha de ser el seu nomenament. "És un tema que ens hem de plantejar sense apriorismes i veure què hi diu el món local", ha defensat. 

 

Participació