El jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona avala la segona adjudicació del tanatori de Móra la Nova

Desestimada la demanda contra l'Ajuntament per part de la funerària descartada que, segons els informes municipals, havia presentat una oferta deficitària

ACN
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:52h
El jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona ha avalat el procediment d'adjudicació del tanatori municipal de Móra la Nova que l'anterior govern municipal de CiU va haver de repetir arran de la demanda interposada per la societat descartada del concurs, Funerària Priorat-Ribera-Terra Alta. L'empresa, que d'acord amb l'informe d'un economista contractat pel consistori havia presentat una oferta "desproporcionadament deficitària", va tornar a recórrer davant dels tribunals la seua exclusió de l'adjudicació per segon cop. Segons el grup municipal convergent, la sentència del Contenciós Administratiu de Tarragona del passat mes d'abril confirma el criteri de la mesa de contractació, que va decidir adjudicar la concessió del tanatori a la Funerària Mena Margalef, com a "ajustat a dret". L'actual govern municipal, format per ERC i PSC, ha declinat a ACN valorar el cas fins que finalitze el seu recorregut judicial, atès que la Funerària Priorat-Ribera-Terra Alta ha recorregut la sentència, novament, ara davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per la seua banda, el grup municipal de CDC, al govern en el moment de l'adjudicació, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió judicial, tot entenent que confirma que el procediment s'havia fet "de manera correcta" emparant-se en arguments tècnics a l'hora de prendre les decisions. El portaveu convergent i exalcalde, Ferran Bladé, ha recordat que la repetició del procediment d'adjudicació per ordre judicial els va obligar a aportar l'informe d'un economista que va considerar l'oferta de l'empresa exclosa com a "temerària". Ubicat a l'antic escorxador, l'oferta guanyadora preveia una inversió de 270.000 euros pels més de 500.000 de l'exclosa. En esta línia, Bladé ha retret a l'actual govern municipal els "atacs" per l'adjudicació i els ha inquirit si, amb la sentència, assumiran "responsabilitats" en la mesura de les que li van reclamar.