En marxa el primer pla d’ocupació per a beneficiaris de la renda mínima d’inserció a la Ribera d’Ebre

Redacció
15 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:21h
La brigada, este matí, treballant a Miravet.
La brigada, este matí, treballant a Miravet. | consell comarcal de la Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha posat en marxa un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la comarca que, per primera vegada, s’ha dirigit únicament a beneficiaris de Renta Mínima d’Inserció. Es tracta del Programa Treball i Formació – RMI subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i amb el finançament també del Fons Social Europeu. Així, doncs, durant els propers sis mesos, quatre veïns de la Ribera d’Ebre faran tasques de suport a les brigades municipals dels ajuntaments de la comarca, concretament treballs de pintura i obra per al manteniment d’edificis, infraestructures i espais públics.

Només el municipi d’Ascó no s’ha acollit a esta convocatòria, la resta formen part del pla de treball establert fins al pròxim mes de juny. Els primers treballs encomanats han estat l’arranjament d’una vorera de la Serra d’Almos, on també van muntar la carrossa dels Reis Mags d’Orient, i treballs de pintura a Miravet, on estos dies estan arranjant la barana del barranc del galatxo i els fanals del Camí de les Illetes, per encàrrec de l’Ajuntament.

La brigada està formada per quatre operaris, procedents dels municipis de Garcia, Miravet i Móra d’Ebre, escollits després d’un procés de selecció. A més d’estar inscrits a l’atur, un altre requisit indispensable per aconseguir esta feina remunerada era formar part del col·lectiu que cobra una ajuda d’últim recurs, com és la Renda Mínima d’Inserció. L’objectiu és que un cop finalitze el Pla d’Ocupació, es puguen reincorporar al món laboral i puguen sortir del circuit de Serveis Socials. És per això que a més de treball remunerat, els beneficiaris rebran durant este període formació que els permetrà ser actius i adquirir competències bàsiques en informàtica per a la recerca activa de feina.

Els beneficiaris, segons afirma el consell comarcal en una nota de premsa, valoren molt positivament el Pla d’Ocupació, com en el cas de l’Albert, un jove pare, fuster d’ofici, que feia dos anys que subsistia amb la Renda Mínima d’Inserció sense trobar feina i que destaca com a “interessant” la formació que se’ls donarà per poder continuar en actiu un cop acabe este Pla d’Ocupació: “Amb esta feina se m’ha obert una porta, abans veia molt lluny la sortida a la meua situació”, explica.

Els operaris d’este Pla d’Ocupació complementaran les tasques que ja realitzen altres brigades dirigides des del Consell Comarcal, dins el marc dels Plans d’Ocupació impulsats pel SOC, com són els 11 operaris que s’encarreguen del manteniment de camins i espais públics de la comarca i que estan en actiu des del passat mes de novembre.