El jutjat de Vinaròs amplia de 6 a 18 mesos la instrucció del 'cas Castor'

El jutge la declara una «causa complexa» i en esta fase ja ha superat la suma de 13.000 folis

Redacció
14 de gener del 2016
Actualitzat el 15 de gener a les 21:23h
Membres de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia a les portes dels jutjats de Vinaròs.
Membres de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia a les portes dels jutjats de Vinaròs. | Sílvia Berbís

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Vinaròs ha declarat com a "causa complexa" les diligències del cas Castor, en què s'investiguen presumptes irregularitats en la tramitació del projecte del magatzem subterrani de gas de Escal UGS, i ha ampliat de 6 a 18 mesos el termini màxim d'instrucció.

El 19 d'octubre passat va declarar davant del jutge el primer dels 18 investigats en esta causa sobre la planta situada davant de les costes de les Terres de l'Ebre, que va paralitzar la seua activitat després de l'increment de l'activitat sísmica.

La causa investiga l'existència de suposades irregularitats relacionades amb la tramitació de la concessió d'explotació del magatzem. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat, la causa, en què ja han declarat 16 dels 18 investigats, està oberta per prevaricació mediambiental i delicte contra el medi ambient i els recursos naturals.

En l'interlocutòria, el jutge explica que el nombre d'imputats, divuit, "és a tots els efectes una quantitat prou àmplia com per adoptar esta decisió" de declarar-la com a causa complexa, sol·licitada pel fiscal.

Afegeix que la "revisió de la gestió d'almenys una persona jurídica, com és Escal UGS -propietària de la planta-, és també motiu de declaració de complexitat, atesa la consideració de investigada de la mateixa i dels membres del seu consell d' administració".

La instrucció d'esta causa, que ja ha superat els 13.000 folis, considera a més que la complexitat dels delictes investigats exigirà de la "realització de perícies que impliquen l'examen d'abundant documentació o complicats anàlisi".

Això justifica, segons l'instructor, la declaració del cas Castor com a "causa complexa" i l'ampliació del termini màxim d'instrucció de 6 a 18 mesos.