El Suprem admet a tràmit un recurs de la Generalitat contra els cànons del Castor a pagar pels consumidors

per Redacció , Alcanar, 29 de desembre de 2015 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'arxiu de la plataforma marina del Castor durant la seua construcció. Foto: Escal UGS


El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs contenciós-administratiu que va presentar la Generalitat de Catalunya contra l’ordre que va dictar el Ministeri d’Indústria el desembre del 2014 que establix els peatges i cànons associats a l'accés de tercers a les instal·lacions gasistes i la retribució de les activitats regulades. Sobre esta ordre es fonamenten els costos del projecte Castor que l’Estat repercutix sobre els consumidors, inclosa la quota de manteniment. Segons informava ahir el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), el Suprem va dictar el 23 de desembre passat la resolució d’admisió a tràmit d’este recurs, un any després de l’ordre ministerial.


Així, des d’enguany, es computa també com a costos regulats del sistema el manteniment del magatzem subterrani, una situació contrària al que defensa la Generalitat, tal com va exposar al recurs presentat inicialment a l’Audiència Nacional i elevat al Suprem. El que planteja el departament d’Empresa i Ocupació recorrent l’ordre és que els costos de manteniment del magatzem de gas Castor no pot carregar-se sobre els usuaris per tractar-se d’una infraestructura que mai ha entrat en servei. En referència al 2015, la quota de manteniment de la instal·lació és de 17 milions d’euros. 

 

Participació