La Barnahus de les Terres de l'Ebre estarà en funcionament al mes de febrer

Drets Socials enllestix l'adequació d'una antiga masia de Tortosa per albergar el centre d'atenció integral contra els abusos sexuals infantils

Imatge d'un dels espais que es troba dintre de les instal·lacions del Barnahus de Tarragona
Imatge d'un dels espais que es troba dintre de les instal·lacions del Barnahus de Tarragona | ACN
Aguaita.cat
29 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:32h
La Barnahus de les Terresdel'Ebre estarà en funcionament al mes de febrer. El DepartamentdeDretsSocials està fent les obres d'adequació dels espais interiors d'una antigamasia de la ramblaPompeuFabra, al barrideFerreries, que acollirà el nou servei d'acollida a infants que hanpatitabusossexuals. El servei s'ha adjudicat a la cooperativaSuara, entitat del tercer sector "amb experiència contrastada", que ja està fent la selecció de personal. Aquest equip es coordinarà amb personal d'altres departaments com juristes o metges forenses. A les Terresdel'Ebre, s'han denunciat uns vuitcasosd'agressionssexuals a menors cada any (fins a 2022). A Tarragona, la posada en marxa de la Barnahus ha disparat el nombre de denúncies.

El delegatdeGovern a les Terres de l'Ebre, AlbertSalvadó, ha destacat que la implementació "de mecanismes", que permetin a les víctimes "conviure amb situacions que tenen impactes tan intensos i brutals, com és l'abús sexual", suposa "un pas importantíssim com a territori".

JuanmaJaramillo, directorterritorial de DretsSocials a les Terresdel'Ebre, ha detallat que les obres estaran acabades al mes de gener i el servei es posarà de seguida en marxa. La Barnahus de Tortosa tindrà "un parell de sales d'espera, un espai de treball per a les professionals del servei, diversos despatxos per a entrevistes - forenses, per exemple-, i una sala d'exploració mèdica. L'equip el formaran un professional en psicologia i un de treball social, encarregats d'acompanyar els infants i les famílies en tot el procés, un coordinador de centre i dues administratives. Drets Socials també selecciona dos tècnics per valorar els casos i encarregar-se de la coordinació amb la resta de departaments implicats - Salut, Educació, Justícia, Igualtat i Feminismes o Interior.