1 de 10
POLICIAL

Detenen a quatre homes per cultivar 450 i 500 plantes de marihuana a Flix i Ulldecona

A Flix, els agents van localitzar un cultiu de 450 plantes a l’interior d’un mas i van detenir els dos homes que les cultivaven

Plantació de Marihuana a Ulldecona | Mossos d'Esquadra
per Aguaita.cat, Ulldecona | 17 de novembre de 2023 a les 11:55 |
Els Mossos d'Esquadra de la comissaries de Móra d’Ebre i Gandesa van detenir el passat 15 de novembre dos homes de 21 i 25 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada que els agents tinguessin coneixement que en una casa de camp situada en una finca rural de Flix (Ribera d’Ebre), podia haver-hi una plantació tipus indoor de marihuana.


Arran d’esta informació els agents van iniciar una investigació que va poder corroborar l’existència d’aquest cultiu així com que la casa tenia un elevat consum d’electricitat i que la instal·lació estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La investigació va concloure amb l’entrada judicial en l’esmentada finca, la intervenció de 450 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i la detenció dels dos homes que les cultivaven.
 
D’altra banda, ahir 16 de novembre en un altre operatiu els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Amposta (Montsià) van desmantellar una plantació de marihuana de les mateixes característiques, este cop ubicada en una granja de pollastres en desús de la localitat d’Ulldecona.
 
Gràcies a la informació facilitada per la Policia Local d’Ulldecona, els agents van personar-se a la granja i van poder comprovar que a l’interior es realitzava aquest tipus d’activitat delictiva.


En este cas els policies van localitzar 500 plantes de marihuana, plenament cabdellades, que disposaven d’una infraestructura perfectament muntada per tal d'afavorir el seu ràpid creixement.
 
Entre altres, en el decurs de l’actuació també es van intervenir ventiladors, làmpades, transformadors i extractors que formaven part de la instal·lació la qual estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.
 
Per este motiu, els dos homes de 34 i 40 anys que s’encarregaven del cultiu i vigilància d’esta plantació van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra a salut pública en la seva modalitat de tràfic de drogues i també per la defraudació d’electricitat.

També ha quedat evidenciada la participació d’altres persones en els fets mitjançant suport administratiu o logístic, per la qual cosa la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Els dos detinguts a la localitat de Flix van passar a l’endemà de la seua detenció a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Falset, mentre que els dos detinguts a Ulldecona han passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta. 

 

Participació