El temps d'este dimarts: perill alt per pluges intenses a les Terres de l'Ebre

El Meteocat pronostica una jornada amb els núvols i la pluja com a protagonistes, sobretot a la tarda, quan s'ha activat un avís per intensitat de pluja en algunes zones

Redacció
11 de setembre del 2023
Actualitzat a les 19:57h

Després d'una Diada on el sol ha estat el protagonista, este dimarts els termòmetres baixaran i la calor anirà a menys. Segons el pronòstic del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), s'ha activat un avís per intensitat de pluja de cara la tarda i caldrà estar atents per obrir els paraigües i abrigar-se una mica més.  


Una jornada passada per aigua

La previsió per este dimarts és que tinguem un dia molt ennuvolat on el sol serà més aviat testimonial arreu del país. Els registres de temperatura seran lleugerament més baixos que els d'esta jornada, sobretot durant el dia. 

De cara a la tarda, serà quan es complicarà la situació a tot el territori i les pluges avançaran i podran haver-hi xàfecs a qualsevol punt. De fet, des del Meteocat s'ha activat l'avís per intensitat de pluja a la tarda. El perill és de tres sobre sis i es poden registrar acumulacions de 20 mm en 30 minuts i poden anar acompanyats de tempesta. 

L'avís moderat s'ha activat a gairebé totes les comarques catalanes amb l'excepció de l'extrem nord a la Vall d'Aran i també les comarques de l'Alt i el Baix Empordà. La resta, hi ha perill de pluges intenses i a les Terres de l'Ebre, el perill és alt.