IMATGES La gota freda irromp a les Terres de l'Ebre amb una tromba d'aigua que causa danys i inundacions

Avís de confinament a Alcanar, on han caigut fins a les 10 del matí 215 litres per metre quadrat

Alcanar platja este diumenge al matí.
Alcanar platja este diumenge al matí. | S.B.
S.B.
03 de setembre del 2023
Actualitzat a les 10:16h
La DANA, que va fer una primera advertència lleu dissabte a la tarda, ha entrat amb tota la força de l’aigua torrencial esta matinada de diumenge a les Terres de l’Ebre. Les precipitacions han estat localment molt fortes, i han anat acompanyades d’un notable aparell elèctric.

Protecció Civil ha emès un avís a través dels telèfons mòbils demanant a la població d’Alcanar que es confine a causa de l’acumulació de pluges i possibles inundacions, amb la recomanació de pujar a les plantes superiors dels habitatges.

Les xifres de precipitació avançades pel Meteocat recullen com a registres més importants els 215 litres fins a mig matí a Alcanar o els 165 a Mas de Barberans, també els 131 de Tivissa o els 106 de l'Ametlla de Mar. De fet, han estat puntualment molt intenses les precipitacions, amb els 50 litres per metre quadrat que han caigut en 30 minuts a Mas de Barberans, 44 d’Alcanar o els 23 al parc natural dels Ports. Cal recordar que els aiguats de l'1 de setembre del 2021 també es va centrar especialment a Alcanar.
 Entre les afectacions viàries, s’ha tallat la circulació de la carretera N-340 a Amposta i també a Alcanar, en els dos sentits, per inundacions de la calçada. També hi ha afectacions a l’autopista AP-7 al terme d’Ulldecona per un accident.