L'Ajuntament de Tortosa aprova el projecte d'ampliació de l'Auditori Felip Pedrell

A l'octubre es podrien iniciar els treballs de l'actuació que permetrà habilitar una tercera sala

L'alcalde, Jordi Jordan, la regidora de Cultura, Mar Lleixà, i el d'Obres Públiques, Jaume Bel, en la presentació de l'ampliació.
L'alcalde, Jordi Jordan, la regidora de Cultura, Mar Lleixà, i el d'Obres Públiques, Jaume Bel, en la presentació de l'ampliació. | Cedida
Nació
27 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:22h
La junta de govern de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat el projecte d'ampliació de l'Auditori Felip Pedrell. Amb esta actuació s'habilitarà una tercera sala, que podrà acollir actes de nou format i que inclou la reforma i adequació del vestíbul actual. L'ampliació de l'Auditori té un cost de 2.900.000 €, que es finançarà amb una subvenció de l'Estat (2.500.000 €) i la resta serà una aportació de la Diputació de Tarragona. Dilluns que ve se celebrarà un ple extraordinari en què s'aprovarà la plurianualitat d'esta obra, de manera que el 2023 es preveu executar un 13% del pressupost, mentre que la resta anirà al pressupost de 2024. Al setembre es licitarà l'obra amb la previsió d'adjudicar-la a l'octubre i iniciar els treballs.

Concretament, es farà un edifici annex a l'actual, al qual s'accedirà des del mateix vestíbul, de manera que s'actuarà sobre una superfície de 1.568,98 metres quadrats. Així, el nou vestíbul servirà d'espai d'accés a les tres sales i es disposarà d'un espai exterior de benvinguda.

Al marge de la construcció de la tercera sala, la subvenció de la Diputació de Tarragona (900.000 €) permetrà renovar el sistema de climatització de la sala gran de l'auditori i reparar el sostre que, actualment, té goteres. Finalment, s'adquirirà l'equipament escènic per la nova sala (105.386 €) i l'equipament de les grades, que seran retràctils (155.000 €).